Tartumaal jäi tormi tõttu elektrita ligi 4000 majapidamist

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Pildil purunenud elektriliini parandus. Foto on illustreeriv.
Pildil purunenud elektriliini parandus. Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig

Neljapäeva õhtul saabunud tormituuled on tekitanud rohkelt elektrikatkestusi üle kogu Eesti. Enim oli hommikul kella 10 paiku rikkeid just Tartumaal, kus vooluta oli 4081 majapidamist.

Elektrilevi andmetel oli reede hommikul kella 10 ajal üle Eesti häiritud enam kui 16 000 majapidamise vooluvõrk, nende seas üle viie tuhande Tartu- ja Jõgevamaal. Katkestuste likvideerimisega tegeleb enam kui 50 brigaadi, neist kümme Tartumaal.

Kella 10 paiku oli Tartumaal vooluta 4081 ning Jõgevamaal 1114 majapidamist.
Kella 10 paiku oli Tartumaal vooluta 4081 ning Jõgevamaal 1114 majapidamist. Foto: Elektrilevi katkestuste kaart

Kuigi Elektrilevi tegeleb pidevalt vooluühenduste taastamisega, võib tuuline ilm olukorda siin-seal veel mõjutada. «Tugevate tuulte vaibumist prognoositakse hetkeinfo järgi alles täna õhtul üheksaks, mis muudab riketega tegelemise meie jaoks raskemaks. Tuleb valmis olla, et rikkekohti võib juurde tulla,» ütles juhtimiskeskuse juhtivspetsialist Hardi Puusepp.

Puusepp kinnitas, et riketega tegelevad brigaadid on olnud väljas läbi terve öö ning tööd jätkuvad reedel ja nädalavahetusel kuni elektrivarustuse taastamiseni. «Enim on probleeme põhjustanud liinidele kukkunud puud ning tihti asuvad rikkekohad raskemini ligipääsetavates kohtades. Kus võimalik ja tuul mõnevõrra vaibunud, saame lisaks brigaadidele alustada ka droonide abil liinikoridoride kontrollimist, et rikkekohad kiiremini tuvastada,» kommenteeris Puusepp.

On oluline, et katkenud elektriliinidele ei tohi läheneda, sest juhtmetealune maapind võib olla pinge all ning see võib anda eluohtliku elektrilöögi. Liinile langenud puu või mõne muu ohtliku olukorra fikseerimiseks tuleks helistada rikketelefonil 1343 või hädaabinumbril 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles