Rattaringlus valmistub talveks ja heitleb varuosanappusega

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Rattaringlus alustas Tartus 2019. aasta kevadel ja läheb vastu kolmandale talvele. Ette­valmistused selleks on alanud, selgitas Tartu Linna­transpordi juhataja Roman Meeksa.
Rattaringlus alustas Tartus 2019. aasta kevadel ja läheb vastu kolmandale talvele. Ette­valmistused selleks on alanud, selgitas Tartu Linna­transpordi juhataja Roman Meeksa. Foto: Sille Annuk

Tartu rattaringluses on esimesed poolsada ratast talverehvid alla saanud ja järgmise nädala alguses on plaanis esimene sats talveks kohandatud rattaid välja saata, ütles linna­asutuse Tartu Linnatransport juhataja Roman Meeksa.

Ta lisas, et esialgu ei ole plaani hakata elektrirattaid ringlusest ära korjama, nagu see talviti tavaks saanud, vaid pakkuda sõitjaile ohutuma valiku võimalust, kui külmade ööde järel on teed libedad.

Elektrirataste talveks ringlusest eemaldamise põhjendus on endiselt soov akusid säästa ja nende eluiga pikendada. Aga teiseks, nagu Meeksa ütles, ka ohutuse argument: «Elektriratastel tuleb mootor järsult appi ja kui on naastrehvid all, võib see kurvides tekitada ohuolukordi, püüame vältida, et inimesed viga saavad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles