REPORTAAŽ ⟩ Nädal valimisjaoskonnas: valida keeruline, hääletada lihtne

Liina Ludvig
, ajakirjanik
Copy
Kohalikud valimised said kaubamaja valimisjaoskonnas ootamatu, aga rahuldava lõpu. Hääletamiskast tehti üle nädala lahti ja asuti lõpuks tulemuste kallale.
Kohalikud valimised said kaubamaja valimisjaoskonnas ootamatu, aga rahuldava lõpu. Hääletamiskast tehti üle nädala lahti ja asuti lõpuks tulemuste kallale. Foto: Liina Ludvig

Kohalike valimiste lõpuni oli eile õhtul veel viis minutit, kui hääletamisruumi saabus mees, kel ei paistnud otsuse tegemisega sugugi kiiret olevat. Leidnud sotsiaalmeediast väite, et hääle võib anda ka mitu tundi pärast valimiste lõppu, nõudis ta seda õigust iga hinna eest taga.

Jaoskonna tööd õnnestus tal aga kinni hoida 20 minutit, kui oma sedeli alistunult valimiskasti libistas ja turvatöötaja saatel hoonest lahkus.

Valimisnädal Tartu kuuendas valimisjaoskonnas sai ootamatu, aga rahuldava lõpu. Lõpuks lasti nädala alguses pingule tõmmatud valimiskasti turvaplommid lõdvaks, kaas tõsteti pealt ja asuti ehk jaoskonna töö kõige olulisema ülesande kallale. Häälte lugemine võis võtta tunni. Kuid see võis kesta ka hommikuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles