GALERII ⟩ Pannkoogid ja pastakad jäid valimistelgi ukse taha

Copy

Tartu südalinnas olid tänagi püsti kohaliku omavalitsuse valimistel kandideerivate erakondade telgid, et veel kahevahel või muidu ükskõiksete valijate hääled endale napsata. Kampaania tegemine püsib aga üldiselt hääletusruumist väljas. 

«Siin mõni laps tuleb, õhupallid käes, aga muidu on väga hästi aru saadud,» rääkis Küüni tänava valimistelegi turvatöötaja Meeri Kurg.

Ka linnasekretäri ja valimiskomisjoni esimehe Jüri Möldri sõnul pole märkimisväärseid intsidente ette tulnud. Siin-seal on kogemata sisse toodud valimisbrošüüre, mille jaoskonna töötajad on silma alt ära korjanud ja prügikasti visanud.

Reformierakonnal oli viimaseks reklaamiks püsti telk Kvartali keskuse kõrval. Küpsetada prooviti pannkooke, ehkki pliidi gaasivarud hakkasid vähehaaval otsa lõppema. Kandidaat Laura Danilase sõnul hakkab endagi jaks otsa saama. «Meil on inimesed juba väsinud, aga ega enamik on juba otsustanud ka,» ohkas ta.

Küüni tänava hääletamisruumi vahetus läheduses tatsusid pärastlõunal jalalt jalale ka keskerakondlased, isamaalased ja Eesti 200 liikmed ning nende esinumbrid Jaan Toots, Tõnis Lukas ja Kristina Kallas. Nänni täis korviga jalutas ringi roheliste esinumber Johanna-Maria Tõugu.

Möödujatele jätkus valimispäeval jagada veel teed, kohvi, kommi, küpsist, pastakaid, mõnel juhul ka hügieenilist huulepulka. Keskerakond kogus «vastutasuks» huvilistelt allkirju Süku keskparki rajamise vastu, mille peale Tõnis Lukas ütles, et mõne puu võtaks tema kesklinnast maha küll.

Kaua kandidaadid tänaval külmetada jõuavad, ei tea. Kohaliku omavalitsuse valimised saavad punkti täna kell 20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles