Reedene rõõm ⟩ ERMi teadusdirektor Pille Runnel: kui muuseumi juhist saab president, siis ei ole see mõni nurgatagune koht

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
«Kui vanasti öeldi, et muuseum on mineviku hoidmiseks, siis tänapäeval peab muuseum sinuga kogu aeg rääkima, see peab ühiskonda kõnetama,» ütleb ERMi teadus- direktor Pille Runnel.
«Kui vanasti öeldi, et muuseum on mineviku hoidmiseks, siis tänapäeval peab muuseum sinuga kogu aeg rääkima, see peab ühiskonda kõnetama,» ütleb ERMi teadus- direktor Pille Runnel. Foto: Kristjan Teedema

Eesti Rahva Muuseumi (ERM) teadusdirektor Pille Runnel (47) naases just Itaaliast, Pisa linnast, kus aitas viltust torni toetada, nagu seda kõik, kes sinna satuvad, teevad. Aga mitte ainult. Ta sai osa Pisa Interneti Festivalist ning kohtus koostööpartneritega, kellega püütakse hinnata kultuuriasutuste ja muuseumide mõju ühiskonnas. Seda mitte ainult külastajanumbreid ja näituste hulka vaadates, vaid arvutiteadlaste abiga paljusid erinevaid andmeid analüüsides.

Pille Runnel, kas teid silmitseti seal ka võõristavalt, et saabub inimene Eestist, koroonasse nakatumise punasest riigist?

Kui me sinna sõitsime, siis Eesti veel nii punane ei olnud, aga tagasiteel juba jah. Pardakaardi registreerimisel küsis lennujaamatöötaja mu lennu lõppsihtpunkti. Kui ma ütlesin, et Tallinn ja Eesti, võttis ta mu paberid ja koroonapassi enda kätte, avas arvutis manuaali ja asus seda süvenenult lugema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles