Tartu ülikooli raamatukogus peagi avataval näitusel osutab Roosmarii Kurvits kolmele esiküljele, mis moodustavad ilmeka komplekti. Vasakul Noorte Hääl märkimas Eesti NSV 25. sünnipäeva 1965. aastal. Paremal New Yorgis välja antav Vaba Eesti Sõna tähistamas Eesti Vabariigi 50. sünnipäeva 1968. aastal. Keskel Harju Elu kirjeldamas 1967. aasta tormi. Harju Elu oli üks väheseid, kus tormist kirjutati ja piltegi näidati, kuna nii halba sündmust ei tohtinuks Nõukogude Eestis üldse juhtudagi.
Tartu ülikooli raamatukogus peagi avataval näitusel osutab Roosmarii Kurvits kolmele esiküljele, mis moodustavad ilmeka komplekti. Vasakul Noorte Hääl märkimas Eesti NSV 25. sünnipäeva 1965. aastal. Paremal New Yorgis välja antav Vaba Eesti Sõna tähistamas Eesti Vabariigi 50. sünnipäeva 1968. aastal. Keskel Harju Elu kirjeldamas 1967. aasta tormi. Harju Elu oli üks väheseid, kus tormist kirjutati ja piltegi näidati, kuna nii halba sündmust ei tohtinuks Nõukogude Eestis üldse juhtudagi. Foto: Kristjan Teedema

Millised näevad Eesti ajalehtede esiküljed välja praegu, teavad kõik, kes on jäänud paberlehe lugejaks. Uuel ajal on esikülg enamasti reklaamiks välja müüdud. Ka päeval, mil Trump saab presidendiks või mil Eesti valitsus vahetub.

Kokku on näitusel suur pilt ajakirjanduse toimimisest, ajakirjanike tööst, kujundusest ja trükitehnikast, kehtinud käskudest ja keeldudest ning ajastute suursündmustest.

Kommentaarid
Copy