GALERII ⟩ Bigbanki peatreener Meistrite liiga mängu kaotusest: täna sain lõpuni rahul olla vaid kahe mehega

Copy

Bigbank Tartu mängis täna kodupubliku silme all Meistrite liiga eelringis kohtumise Portugali tippklubi Lissaboni Benficaga ja pidi leppima 1:3 (24:26, 25:22, 18:25, 16:25) kaotusega. Tartlaste peatreeneri sõnul põrus duellis kõva vastasega oodatust suurem osa meeskonnast ning nädala pärast on vaja vastaseid üllatada.

Tartlased alustasid avageimi hästi ja hoidsid selle jooksul ka mitmepunktilist edu, kuid andsid lõpus võidu käest. Olulist rolli mängis rünnakutel Albert Hurt, kes vastaste väljaku poolele otsutavad pallid maha lõi. 

Ei saa öelda, et Bigbank Tartu poleks võidelnud ning seda näitas ka teise geimi algus, mida koduvõistkond läks juhtima. Vigu esines mõlemal poolel ja see hoidis seisu tasavägisena, kuid lõpuks võttis Bigbank Tartu võidu.

Kolmas ja neljas geim kulgesid vastaste dikteerimisel ning tartlased jäid alla erinevates mänguelementides. Ka neljandas geimis oli oma agressiivse mänguga sõiduvees Tartu nurgaründaja Albert Hurt, kes seisu mõnel korral viigistas. Aga sellest ei piisanud.

Pingega ei tuldud toime

Peatreener Alar Rikberg hoidis väljaku ääres emotsioone vaos, kuid rumalad vead sundisid ka teda vahepeal kõvemat häält tegema. Ta tunnistas, et pani avageimi järel mängijatele pinge peale ja sellega ei tuldud toime. «Avageimis oli näha, et vigu tuli nii palju ning mängisime võidu maha. Ma panin pinged peale ja edasi oli selge, et mehed värisesid,» nentis Rikberg. Ta lisas, et sai lõpuni rahule jääda vaid kahe mängijaga kõigist, kes väljakul käisid. «Ainsad, kes oma taseme välja mängisid, olid Rait Rikberg ja Albert Hurt. Väga paljud mehed põrusid ja seetõttu tulemus selline oligi,» selgitas Rikberg.

Peamiseks nõrkuseks peab ta vastase kaitsemängule alla jäämist. Lissaboni Benfica on peatreeneri sõnul varasemast tugevam vastane, väga kvaliteetse tehnikaga ja selline, keda on raske survestada. «Mitte meie ei kukkunud ära, vaid nemad hakkasid lihtsalt oma mängu mängima, nende tugevus oligi teada. Aga esimeses kahes geimis olime teravad ja kasutasime ära reisiväsimuse või kohanemisaja, ometi ei suutnud tulemust vormistada,» nentis Rikberg. Ainult ühest geimivõidust on tal enim kahju, sest nüüd on situatsioon võitjana välja tulemiseks veel raskem.

Tartu mängija Martti Juhkami kinnitas, et sellises mängus loeb iga hetk. «Kohe, kui me ise natuke pehmemaks jäime, siis vastane tõi kõik pallid kaitses üles, meil tuli võtta rohkem riske ja sellega kaasnes rohkem vigu. Oleks võinud esimese geimi ära võtta, ka teist alustasime hästi, aga lõpus tulid ikkagi vead sisse. Iga geim vajus keegi ära, meeskondlikult tuleb meil paremini tegutseda,» rääkis Juhkami.

Ta näeb tartlastel võiduks võimalusi, kui õiged järeldused saavad tehtud. Kui me suutsime enda mängu neile peale suruda, siis oli võimalik nende vastu mängida.  Läbi pole midagi ja teine mäng ikkagi otsusta.»

Loe pikemalt reedesest Tartu Postimehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles