Majahuvilised pääsevad sinna, kuhu argipäeval asja pole

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Ringkäigul saab sisse astuda ka Delta keskusse.
Ringkäigul saab sisse astuda ka Delta keskusse. Foto: Margus Ansu

Eesti arhitektuurimuuseumi «Avatud majade» ringkäikude sari jõuab sel reedel Tartu ülikooli uutesse õppehoonetesse – Deltasse, Oecologicumi ja Physicumi, mida tõstetakse esile kui arhitektuuriteoseid.

Linnaruumihuviliste ekskursioon algab 24. septembril kell 16 Narva mnt 18 Delta majas, mis on Põhjamaade üks moodsaimaid digitehnoloogilise, analüütilise ja majandusmõtte keskusi. Hoone arhitektid on Illimar Truverk, Sander Aas, Timo Titma, Eero Endjärv, Sander Paljak, Kaur Käärma ja Janar Toomesso ning sisearhitektid Kaur Käärma, Illimar Truverk ja Sander Aas. Maastikuarhitektid on Kristian Nigul ja Kadi Nigul, ehitasid Ehitustrust ning Rand ja Tuulberg.

Järgmine objekt on kunagine arvutuskeskus ja arvutiteaduse instituut Toomemäel Liivi 2. Värskelt rekonstrueeritud ja Oecologicumi nime saanud hoones alustavad õppe- ja teadustööd TÜ ökoloogia ja maateaduste instituudi botaanikud ja zooloogid. Oecologicumi arhitektid on Kaido Kepp ja Tõnis Taru ning sisearhitekt Kristiina Voolaid. Ehitas Tartu Ehitus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles