Kohus määras linnaservas kihutanud noormehele kuus päeva aresti

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Tartu linnaservas Võru maantee neljarealisel teelõigul oli BMW kiiruseks 219 km/h.
Tartu linnaservas Võru maantee neljarealisel teelõigul oli BMW kiiruseks 219 km/h. Foto: Taivo Rosi

Kohus otsustas Tartu linnaservas ligi 220 kilomeetrit tunnis kihutanud 21-aastase autojuhile määrata kuus päeva aresti ning võtta talt juhtimisõiguse.

Pühapäeva hilisõhtul märkasid politseinikud Tartu servas Võru maantee neljarealisel teelõigul BMW-d, mille kiiruseks mõõdeti 219 kilomeetrit tunnis. Seega ületas mees lubatud sõidukiirust mitte vähem kui 112 kilomeetrit tunnis.

Roolis oli 21-aastane mees ja kõrvalistmel tema sõber, kes tahtsid enda sõnul katsetada, kui palju sõiduk kiirust arendab.

Politsei pidas juhi kinni ja viis Tartu vanglasse.

Esmaspäeval otse vanglast kohtusaali saabunud noormees kahetses pisaraid tagasi hoides oma käitumist. Arvestades puhtsüdamlikku kahetsust ja asjaolu, et kehtivaid karistusi seaduse rikkujal ei olnud, määras kohus talle 6-päevase aresti ning võttis pooleks aastaks juhtimisõiguse.

Tartu politseijaoskonna üleminspektor Taivo Rosi ütles, et vaatamata noorele eale näis mees mõistvat ohtliku kihutamisega kaasneda võivaid tagajärgi. «Ulja kihutamisega võidakse ohtu panna kõrvalised liiklejad, kuid sellest suuremgi võimalus on, et rumala hetkeemotsiooni ajel juhtub raske õnnetus, mille tagajärjel jäävad autos sõitnud noorte inimeste endi elud elamata,» lausus politseinik. «Koolipingis käimise kõrvalt tuleb noormehel nüüd oma teo eest vastutus võtta ja vanglaseinte vahel sõiduvõtete üle põhjalikult järele mõelda,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles