Pildid ⟩ Rattamaratoni võit võeti mõnesentimeetrise eduga

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy

24. Tartu rattamaratoni võitja selgus alles finišisirgel, kus Gert Kivistikul õnnestus napsata võit Mihkel Räime ees vaid mõne sentimeetriga.

Kusagil poole distantsi peal rebisid põhigrupist lahti Gert Kivisitik, Mihkel Räim ja Gert Jõeäär. Kolmekesi koos tuldi peaaegu kuni lõpuni. Kuus kilomeetrit enne lõppu õnnestus Kivistikul ja Räimel end Jõeäärel eest ära rebida

2019. aasta Tartu rattamaratoni võitja Gert Jõeäär lõpetas sõidu kolmandana pea pool minutit Kivistikust ja Räimest hiljem.  Finišijoont ületades oli Jõeäär küllalt morni ilmega.

Sõidu võitja Gert Kivistik, kes pole varem Tartu rattamaratoni võitnud, sõnas, et 60 kilomeetril lükkas Räim gaasi põhja ning tema ja Jõeäär otsustasid kaasa minna. Õige pea selgus, et nad on kolmekesi eest ära saanud ning taganttulijad neid enam ei ohusta.

Eelmisel aastal jäi Kivistik Tartu rattamaratonil napilt neljandaks. Tänavu jättis Kivsitik taas kõik lõpu peale, kuid sõnas, et läbis lõpuspurdi eelmise aasta võistlusega võrreldes täiesti teise taktikaga. Sel korral tõi taktikamuutus edu ning esimest korda elus sai Kivistik tõusta Tartu rattamaratoni poodiumi kõrgemale astmele.

Naiste arvestuses finišeeris esimesena eelmise aasta naistearvestuse võitnud Janelle Uibokand. Teisena naistest finišeeris Mari-Liis Mõttus. Kolmas naine, kes finišijoone ületas, oli leedulanna Ernesta Tubyte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles