GALERII ⟩ Kooliaasta algas Poska gümnaasiumis uue direktori ja presidendi kiitusega

Copy

Kolmapäeva hommikul kell 10 kogunes Jaan Poska gümnaasiumi ette hulganisti pidulikes ülikondades ja kaunites kleitides õpilasi. Nagu ikka 1. septembril, oli õhus ärevust ja pidulikkust, aga sedapuhku tuli selles õppeasutuses tarkusepäev veelgi tähendusrikkamana, sest pikaaegse direktori Helmer Jõgi asemele asus uus – Mari Roostik. Paljuski just koolijuhi vahetumise ajel oli ka president Kersti Kaljulaid otsustanud uut kooliaastat tervitada just Poska gümnaasiumi juures.

Vastne direktor tunnistas, et oli oma esimese esinemise tõttu nõnda ärevil, et unustas kõne teksti koju. Kooliperele soovis Mari Roostik kõikide unistuste täitumist ning tavalist, kuid samal ajal eripärast kooliaastat.

President juhatas aga oma sõnavõtu sisse tõdemusega, et Jaan Poska gümnaasium on tema unistuste kool. «Ma kadestan teid,» sõnas ta. Riigipea meenutas nüüdseks selja taha jäänud e-õppe aastaid ning kiitis koolilaste nutipädevust. Muu hulgas pidas ta mainimisväärseks ka Tartu edukat vaktsineerimiskampaaniat ning sellest terendavat ühtehoidmise tunnet.

Ühtlasi kutsus Kaljulaid gümnasiste üles oma õlga alla panema nii kroonviirusega võitlemisel kui peatsetel kohalikel valimistel. Ta kutsus noori üles süvenema poliitikute lubadustesse ja ärgitas küsima, keda nad näevad meid kriisiolukorras kõige paremini juhtivat.

Koolipere pidas meeles ka senist direktorit Helmer Jõgi ja talle ulatati kingituseks temast maalitud portree. «Soovin, et Poskast saadud haridus võimaldaks teil kõigil ellu viia oma unistusi,» rõhutas Jõgi lühikeses tänukõnes.

Päevakohase sõnavõtuga astus aktusel koolipere ette ka linnapea Urmas Klaas. Samuti esinesid vilistlased ning kooli neidude rahvatantsurühm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles