GALERII JA VIDEO ⟩ Lühiooperi esiettekanne andis põhjuse naerda ja pisarat poetada

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy

10. augusti õhtul täitis Vanemuise kontserdimaja vana ja uus kaunis muusika ning seda rõõmsalt vastu võtnud publik, kes saabudes pidi läbima põhjaliku koroonakontrolli. Tartu linna päeva jätkuks korraldatud galakontserdile juhatas suuna sisse avamäng Gioachino Rossini ooperile «Varastaja harakas», mille esitas Pärnu linnaorkester Kaspar Männi dirigeerimisel.

Linnapea Urmas Klaas teatas avasõnavõtus, et kontsert on kingitus töökatele ja tublidele tartlastele ning et kauneim linn on Eestis Tartu. Seejärel selgitas sel õhtul mitmes ametis – korraldaja, konferansjee ja solist – tegutsenud Reigo Tamm, et galakontsert on muu hulgas mõeldud ka selleks, et laiendada ooperihuviliste ja klassikalise muusika austajate ringi. Sellele aitas kaasa Tartu Postimehe veebiülekanne, mille salvestist saab iga kell iga huviline vaadata.

Ja siis läks lahti: noored andekad ooperisolistid Elina Nechayeva, Raiko Raalik, Kai Rüütel ja Reigo Tamm ning orkestri taga koha sisse võtnud E STuudio noortekoor laulsid tuntud ooperimuusikat. Hea ja paremaga üles köetud meeltega publik laulis esimese osa lõpus Raimond Valgre «Tartu marssi» rõõmsasti kaasa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles