FOTOD ⟩ Tartumaal hukkus sõiduautolt löögi saanud 71-aastane mees (1)

Armas Riives
, reporter
Copy

Täna paar minutit peale kella 15 sai häirekeskus teate Tartumaal Elva vallas juhtunud raskest liiklusõnnetusest, kus sõiduautole astus paremast teeservast ootamatult ette jalakäija. Autolt löögi saanud eakas mees sai sedavõrd raskelt viga, et suri sündmuskohal.

Nii sõiduauto kui ka jalakäija liikusid mõlemad mööda Jõhvi-Tartu-Valga maanteed suunaga Valga poole, kui sõiduautole astus paremast teeservast ootamatult ette arvatavalt teed ületama asunud jalakäija.

Sündmuskohal töötanud Tartu avariipolitseinik Kuuno Kiudorf rääkis, et jalakäija liikus paremas teeservas seljaga tagantpoolt lähenevate sõiduautode poole ning oli teel lähedal asuvasse kauplusesse. Esialgse info kohaselt ei veendunud kohalik eakas mees aga teeületuse ohutuses ning astus otse ette temaga samas suunas liikunud ning Tartust Valga poole sõitnud sõiduautole Volvo.

«Autojuht püüdis küll otsasõitu vältida ning keeras järsult vasakule telgjoone suunas, kuid kokkupõrget see manööver paraku ära ei hoidnud. 71-aastane jalakäija sai kokkupõrkes sedavõrd raskelt viga, et suri sündmuskohal,» rääkis Kiudorf.

Avariipolitseinik kinnitas, et Volvo juht oli kaine ja omab juhtimisõigust. Tema õnnetuses viga ei saanud. Hukkunud jalakäia kainus selgub ekspertiisis. Tee õnnetuspaigal oli asfaltkattega ning kuiv. Nähtavus ja ilmastikuolud olid hea. Lubatud maksimaalne sõidukiirus sel teelõigul oli 90 km/h.

Kiudorf tuletab meelde, et maanteel liikudes tuleb kõndida vasakus teeservas tagamaks iseenda ohutus ning ülevaade liikluses toimuvast. «Kui suure liiklusega trassil on tarvilik ületada teed, siis tuleb arvestada sellega, et sõidukite kiirused on seal suured, mistõttu tuleb teeületuse ohutuses olla lõpuni veendunud. Selleks tuleb valida turvaline ja hea nähtavusega lõik ning olla kindel, et tervelt teisele poole jõutakse,» loetles avariipolitseinik tegureid, mis tagavad ohutu teeületuse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles