Joel Ostrat: QR-koodi küsimine üritustel pole kellegi jonn, see tuleb praegu lihtsalt üle elada (2)

Lenel Karu
, reporter
Copy
Joel Ostrat jäi Tartu toidu- ja veinifestivali toimumisega kolme päeva jooksul rahule.
Joel Ostrat jäi Tartu toidu- ja veinifestivali toimumisega kolme päeva jooksul rahule. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Tartu toidu- ja veinifestivali päevajuht Joel Ostrat jäi tänavu üritusega rahule ning rõõmustas, et teist aastat järjest festivali ära ei jäänud. Kuigi veinialal küsiti sissepääsu juures kehtivat vaktsiinitõendit või negatiivset koroonaproovi tulemust, tõdes Ostrat, et uute piirangutega tulebki õppida elama.

Kuigi laupäeval sadas vihma, ei mänginud Ostrati sõnul ilmaolud festivalil suurt rolli. «Festival läks väga hästi, reede oli fantastiline päev. Linn oli mitu päeva rahvast täis ja isegi eilse vihmaga oli meil inimesi uudistamas. Lõuna paiku oli keeruline tänaval manööverdada,» rääkis Ostrat.

Ta avaldas arvamust, et veiniala paigutamine toidutelkidest eemale oli õige otsus. «Alkohol ei peagi olema kõigile kättesaadav ja veiniala toimis eraldi hästi. Seal oli oma seltskond ja publik,» lisas ta.

Oodatust vähem kirev oli toidutänav turuhoone ümbruses, kus mitu kauplejat otsustas kohale tulemisest viimasel hetkel loobuda. «Kauplejatel pidid olema tehtud koroonatestid ja tuli jälgida üritusele pääsemise reegleid. Tean, et väiketootjatele valmistas see probleeme, sest festivalile tulek on kulukas ja miinust teenida keegi ju ei taha,» rääkis Ostrat.

Veinialale pääsemiseks tuli inimestel omada kehtivat vaktsiinitõendit või negatiivset koroonaproovi tulemust ning homsest on reeglid veelgi karmimad. Ostrati sõnul ei tasu aga kellelgi pahandada, vaid teha koostööd. «Mina käisin kaks kuud tagasi Riias ja seal juba restoranis küsiti QR-koodi. See ei ole kellegi jonn, vaid praegu lihtsalt vajalik, elame selle koos üle,» nentis ta. Pigem loodab ta, et väljas söömist hakkavad inimesed nüüd rohkem väärtustama kui varem.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles