Galerii ⟩ Toidu- ja veinifestivali kirev valik: krõbe räim, rikkalik tänavatoit, head veinid ja suitsevad Mojitod

Copy

Eile sai avapaugu Tartu toidu- ja veinifestival, mis kestab pühapäevani ning toob kohale põnevad maitseelamused, muusika ja tantsu ning kireva seltskonna. Kolme päeva jooksul on ennast kesklinna põhitänaval lahti pakkinud tänavatoiduputkad ja veinieksperdid, kes tutvustavad seinast seina maitseid kõigile huvilistele. Tänavu pääseb veinialale küll ainult vaktsineerimiskuuri läbimist kinnitava tervisetõendi või negatiivse koroonaproovi tulemuse alusel ning kõik külastajad sündmusest tavapärasel viisil seetõttu osa võtta ei saa.

Eilsel avapäeval oli Küüni tänaval palju rahvast, kõik uudistasid toidupakkujate menüüsid. Kõige rohkem oli valikus vrappide, burgerite või friikartulite pakkujaid, samas oli võimalik proovida korraliku praadi ja grillmeistrite hõrgutisi. Kes soovis midagi muud, sai maitsta pelmeenibussi toiduvalikut, krõbedat meretoitu, teha suu magusaks jäätisega või rüübata värsket kohvi.

Suurel pannil küpsetasid festivalimelu keskel kala toidutelgi Krõbe Räim kokad, kelle juures järjekord aina kasvas. Kokad, kes oma nime avaldada ei soovinud, rääkisid, et on käinud festivalidel räime küpsetamas juba ligi kümme aastat ning teistmoodi enam ei oskagi. «Siia ühte portsu läheb umbes 225 grammi räime, aga mitu tükki täpselt iga inimene korraga saab, ei tea,» ütles üks kokk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles