GALERII JA VIDEO ⟩ Tasku parklas trikitasid «Tähtsate ninade» teisikud

Copy

Täna toimus Tartus Tasku parklas nädal tagasi alanud koguperefilmi «Tähtsad ninad» neljas võttepäev. Lisaks tuntud osatäitjatele liikus võtteplatsil ringi mitu neile peaaegu äravahetamiseni sarnast kuju. Käimas olid nimelt kaskadöörivõtted.

Pooltunnike pärast keskpäeva siblisid seal läbisegi helitehnikud, kaameraoperaatorid ja muidugi need, keda oli tarvis linti võtta. Filmiti pinevat stseeni valmiva linateose lõpust, mis nõudis sedapuhku trikimeistrite abi.

«Peategelane ajas pätti taga ja enne seda, arvastavasti õnnelikku, lõppu juhtus midagi, mis tuli ära lahendada,» andis režissöör Ingomar Vihmar süžee kohta vihje.

Seiklusi küll ja veel

Loo keskpunktis ongi teismeliste poiste sekeldused salakavala ärimehe Tihasega, keda kehastab Mait Malmsten. Küsitava päritoluga varanduse kokku ajanud Tihane proovib tegevustiku käigus tühjaks pigistada ka 13-aastast Oliveri ja Sassi, kes on leiutanud nutika prillihoidja.

Kuidas sellist petise tegelaskuju mängida tundub? «Karakterid on tegelikult keerulisemad kui ainult hea või halb. Selles mõttes on alati tore otsida ja aru saada, et igas tegelases on kõike,» sõnas Malmsten.

«Jaa, võte!» kõlab põneva stseeni alustuseks. Peategelane Oliver võtab Tihase luksusauto ees koha sisse ja on valmis täie tõsidusega sellelt löögi saama. Võltskokkupõrget turvab jalgealune vedrulaud ja kõrvaolev pehmendus.

Oliveri tegelaskuju on noore näitleja Ruben Tolgi esimene peaosa. Tundub, et nõudlikud trikivõtted ei heiduta teda kuidagi. Talle pakub pinget hoopis animeerimine ja lugude kirjutamine. Suureks saades soovib ta üles astuda koomikuna.

Naljasoon paistab välja ka tema vastusest küsimusele, et mis talle siis filmivõtete juures kõige rohkem meeldib. «Tasuta toit. Teiseks tasuta hotellituba.»

Lapsi alati ei ohja

Vihmari jaoks pole noortega töötamine midagi uut, sest Endla teatris on ta juhendanud ka noortestuudiot. «Aga eks lapsed on nii nagu ootamatusi täis loodus. Kui vihma hakkab sadama, siis nii on,» lausus ta.

Napilt enne lõunapausi hakkaski võtteplatsil kergelt tibutama. Meeskond kraamis ruttu varustuse kokku ning mindi varju alla einestama. Tartus kestavad filmivõtted kuni 19. augustini, pärast mida filmitakse mõni stseen veel Tallinnas. Sündmustik ei toimu aga ei Tartus ega Tallinnas, vaid ühes Eesti väljamõeldud linnas.

Lisaks andekatele noortele näitlejatele löövad filmis kaasa veel Mattias Naan, Saara Pius, Taavi Teplenkov, Kleer Maibaum-Vihmar ja paljud teised. Film jõuab kinodesse 2022. aasta sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles