Jutud sihiteadlikest rehvilõhkujatest pole kinnitust leidnud

Henn Uuetoa
, tartu@postimees.ee
Copy
Katkise rehvi (pildil) on Mark Kauer nüüdseks uuega asendanud. Igaks juhuks püüab noormees edaspidi oma ratast linnas parkida kõnniteedest ning liiklejatest kaugemale.
Katkise rehvi (pildil) on Mark Kauer nüüdseks uuega asendanud. Igaks juhuks püüab noormees edaspidi oma ratast linnas parkida kõnniteedest ning liiklejatest kaugemale. Foto: Ragnar Peets

Viimastel päevadel on sotsiaalmeedias liikvel mitmed hoiatavad sõnumid, milles manitsetakse inimesi olema tähelepanelikud võimalike pahategijate suhtes, kes käivad parklates jalgrataste rehve läbi torkamas. Seevastu politseil ei ole infot, mis viitaks, et keegi mingis piirkonnas sellise vandalismiga sihiteadlikult tegeleks.

20. juulil kella 17 paiku läks tänavu gümnaasiumi lõpetanud tartlane Mark Kauer autokooli sõidutundi ning lukustas oma jalgratta Riia mäel asuvasse rattaparklasse. Kui ta umbes tunni möödudes naasis, märkas ta, et tema jalgratta tagumine rehv oli katki. Põhjuseks oli rehvi küljel olev umbes poole sentimeetri pikkune torkehaav.

Et auk oli just külje peal, tundus juhtunu Kauerile kahtlane ning ta otsustas võimalike rehvitorkajate kohta Facebooki avaliku sõnumi kirjutada. Nagu seesugustel puhkudel ikka, on see leidnud nüüd ohtralt jagamist ja kommenteerimist. Nii näiteks märkis Heli, kes palus ajalehes oma perekonnanime mitte avaldada, et eelmisel aastal tuli temagi laps mitmel korral Tartu kesklinnast koju tagasi ratas käekõrval, sest rehvidesse olid arusaamatul moel augud tekkinud. Et tegu võis olla vandalismiga, hakkas ta kahtlustama alles nüüd, mil Mark Kaueri postitust luges.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles