Võrumaa mehed hoiavad lippu kõrgel, pika õngeritva otsas

Lenel Karu
, reporter
Copy
Võrumaalt pärit (vasakult) Sander Erik, Eino Variksaar ja Romel Erik kannavad juba kolmandat päeva kaasas lippe, mis muudavad ralli nende jaoks tõeliseks elamuseks.
Võrumaalt pärit (vasakult) Sander Erik, Eino Variksaar ja Romel Erik kannavad juba kolmandat päeva kaasas lippe, mis muudavad ralli nende jaoks tõeliseks elamuseks. Foto: Kristjan Teedema

Pole ilmselt ühtki Rally Estonia pealtvaatamisala, kus neil päevadel ei lehviks meie sinimustvalged. On ka teistsuguseid lippe, mõnel on kirjas Ott Tänak, mõni ruuduline või erksat värvi. On fänne, kes lippe ise kõrgel hoiavad, ja neid, kes selle künka otsa publiku keskele püsti seavad. Aga ega see nii lihtne olegi.

«Lippudega tuleb jälgida, et elektriliinidesse ei lähe, muidu saab särtsu,» rääkis Romel Erik. Tema ja ta kaaslased Sander Erik ning Eino Variksaar on rallilipud eritellimusel teinud, lipuvarrasteks on õngeridvad.

Sellise lipuvarda pikkus on kuus või kaheksa meetrit. «Käime lippudega juba aastaid rallidel,» ütles Romel Erik. «Kasutame kiirkinnitusi ja oleme aja jooksul õppinud, kuidas nendega õigesti ümber käia.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles