Fotod ⟩ Lõbus seltskond jälgib kiiruskatseid traktori kopast

Lenel Karu
, reporter
Copy
Veskimõisa külas jälgib ralliseltskond kiiruskatseid koduõuel traktori kopa otsast, ligi kuue meetri kõrguselt.
Veskimõisa külas jälgib ralliseltskond kiiruskatseid koduõuel traktori kopa otsast, ligi kuue meetri kõrguselt. Foto: Erle Holts

Lõuna-Eestis kihutavad ralliautod mööda paljudest taludest, kus kohalikud inimesed ei pea kiiruskatse nägemiseks piletit ostma, vaid saavad valida oma kodus meelepärase vaatamiskoha, mis on esmapilgul üsna ootamatu.

Veskimõisa külas Kanepi vallas on Liivmäe pererahva juurde kogunenud seltskond, kes jälgib WRC masinate võiduajamist kuue meetri kõrguselt, traktori kopast. 

«Vaatepilt on avar, emotsioonid on head, aga ausalt öeldes on natuke igavam isegi, kui muud publikut ja melu kõrval pole. Loodame, et õhtul sõidab peade kohalt ka helikopter üle,» rääkis Rene Kolsar, kes on samas kohas rallit vaadanud juba kolm aastat.

Leidlik seltskond on endale ralli vaatamiseks hea koha leidnud.
Leidlik seltskond on endale ralli vaatamiseks hea koha leidnud. Foto: Erle Holts

«Oleme rallit aastaid koos sõpradega jälginud. Varem on üks meie seast ka ise Rally Estonial osalenud, tänavu mitte,» rääkis Kolsar. Kiiruskatsete vahel ei pea nemad teistele katsetele kihutama, vaid saavad pausi täiel rinnal nautida, ujuda ja puhata.

Kellele hoiavad need fännid pöidlaid? «Muidu ikka Ott, aga kuna ta eile katkestas, siis enam ju võidu peale ei sõida. Homsel powerstage'il ikka oleme tema poolt, aga nüüd elame kaasa ka Rovanpärale,» kostis Kolsar.

Tartu Postimees kutsub üles ka teisi Lõuna-Eesti rallifänne, kes oma koduõuelt kiiruskatseid vaatavad, jagama oma pilte ning edastama need tartu@postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles