Tribüünid on valmis ja ootavad publikut (1)

Lenel Karu
Copy
Eile päeval olid Raadil tribüünid paigas. Tänavu sõidetakse sel teelõigul ralli jooksul neli korda.
Eile päeval olid Raadil tribüünid paigas. Tänavu sõidetakse sel teelõigul ralli jooksul neli korda. Foto: Kristjan Teedema

Teist korda Eestis toimuv WRC autoralli MM-etapp Rally Estonia on ukse ees ning Tartu linnapilt kihab juba praegu erinevate riikide külalistest, kes kõik ootavad neljapäeva, et oma silmaga osa saada rallimelust.

Erinevalt eelmisest aastast ei pea publik tänavu maske kandma, kuid ühine on see, et rahvas pääseb pealtvaatamisaladele rallipassi alusel vastavalt piletil kirjas olevale programmile.

Mõned populaarseimad vaatamiskohad, nagu Leigo järve äärsed tribüünid või Truuta tribüünid, on küll välja müüdud, kuid 16st grupi rallipassist on veel 13-le pileteid saada. Eraldi tähelepanu väärivad kindlasti tribüünid Peipsiääre ja Mustvee valla kiiruskatsetel, näiteks Selgise karjääris.

«Laupäeval seal karjääris toimuvaks katseks on välja ehitatud 550-meetrine erikiiruskatse lõik, kus auto keerab teelt maha ning läheb hüppega uuesti tagasi. Kindlasti pakub see vaatajatele elamusi,» kirjeldas Rally Estonia kommertsralli juht Tarmo Hõbe.

Tema sõnul on ralli korraldamine sujunud hästi ning peaaegu kõik vaatajaalad olid juba eile valmis. «Raanitsa kandis saavad viimased asjad veel täna valmis, lisaks paigaldatakse tribüünide juures täna toidutelke, aga üldiselt on kõik tehtud,» nentis Hõbe.

Eile olid Raadimõisa pargialal näha valmis tribüün, leedekraan ja ka välikäimlad, ometi jagus sagimist igale poole.

Tänavu saab WRC Rally Estonia etappi vaatama minna 24 000 pealtvaatajat.

Igas rallipassi grupis on kuni kaheksa pealtvaatamiskohta ning ühte gruppi müüakse kuni tuhat rallipassi. Lisaks on müügil kolm vipipassi gruppi.

Möödunud aastal sai Rally Estonia üritustest kohapeal osa 26 000 inimest, aga nende hulka loeti siis ka võistlejad, meeskonnad, publik ja kohalikud elanikud või nende külalised, kes asusid ralli raadiuses.

Kiiruskatsete piirkonnad

  • Abissaare, Raadi (Raadimõisa, ERM), Arula, Rüa, Kaagvere, Maaritsa, Selgise, Kääpa, Raanitsa, Vastsemõisa, Neeruti, Põrgumäe ja Tila.
  • Ralli koosneb 24 kiiruskatsest, kogupikkus ca 320 km.
  • Koos ülesõitudega läbitakse kokku ligi 1300 km.
  • Punktikatse (ca 7,5 km) sõidetakse samuti Raadil hoolduspargi lähedal ja sellele järgneb kohe poodium.Koos ülesõitudega läbitakse kokku ligi 1300 km.
  • Punktikatse (ca 7,5 km) sõidetakse samuti Raadil hoolduspargi lähedal ja sellele järgneb kohe poodium.
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles