ERR.ee: ehitaja soovib Tartu silla valmimistähtaega edasi lükata

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitusjärgus Vabaduse sild.
Ehitusjärgus Vabaduse sild. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu uusima Vabaduse autosilla ehitaja Tilts Eesti peab linnavalitsusega juba tükk aega kirjavahetust, et pikendada silla valmimise lõpptähtaega ja saada ettenägematute tööde eest lisaraha.

Sild pidanuks valmis olema möödunud aasta 20. detsembriks, tegelikkuses käivad alles ettevalmistused 80-meetrise silla betoonosa valamiseks, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Ehitaja selgitusel algas venimine praeguseid konstruktsioone toetava ajutise silla ehitamise ajast, kui metallist tugipostidele jäid vee all projektis ettenähtud kohtadel tõenäoliselt ette kunagise silla jõesamba jäänused.

Vabaduse silla projektijuht Alexei Beljatski ütles, et kuna tugiposte ei saanud paigaldada projektis etteantud kohta, tuli need ümber paigutada ning seepeale tuli aga kohe vastavalt sillale ümber teha projekt.

Ehitaja väitel kaasnesid lisatöödega 4,5 miljoni krooni suurused kulud, Tartu linn neid aga ei tunnista.

Hetkel taotleb ehitaja linnalt silla valmimistähtaja lükkamist 23. juunisse. Linnavalitsus on tähtaja edasilükkamisega iseenesest nõus, kuid teatud tingimustel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles