GALERII ⟩ Emajõe ääres visati õnged vette

Liina Ludvig
, ajakirjanik
Copy

Täna kell 10 kogunesid turuhoone juurde agarad õngitsejad, võtmaks osa Emajõe festivali raames peetavast kalapüügivõistlusest «Heade võtete jõgi». 

Võistluse alguseks oli Võidu silla ja Kaarsilla vahele potsatanud ligi 15 kalastajat. Nende seas oli nii «vanu kalu» kui ka noori harrastajaid.

Kellel näkkab kõige paremini?

Võistluskoha valimisel lähtuti põhimõttest «kes ees, see mees», võiduõngitsemine kestab selles väljavalitud kohas kella 12-ni. Püüdma saab aga veel tulla: õnged leiab kohapealt ning alustada võib ka mõni minut enne võistluse lõppu. Kunagi ei tea, millal näkkab.

Kalastada võib ainult lihtkäsiõnge või käsiõngega, kasutada tohib üht püügiriista korraga. Söödaks sobib kasutada taimseid või loomseid söötasid, aga mitte eluskalu.

Võistluskalad on kõik Suur-Emajões elutsevad kalad, välja arvatud kaitsealused liigid ja alamõõdulised kalad.

Kõik väljapüütud kalad kaalutakse üle, võistluspüük käib kogukaalu arvestuses. Autasu saavad kolm parimat neljas võistlusklassis: kuni 12-aastased lapsed, kuni 18-aastased noored, naised ja mehed.

Püütud kalad võib võistleja hiljem ära süüa, kassile viia või naabrinaisele kinkida.

Sagin läheb edasi

Festivali avab ametlikult linnapea Urmas Klaas kell 12.30 Karlova sadamas. Kell 13 algab sadamas laululahing, kus jõe- ja mereteemalise viisijupi võtavad üles Toomas Lunge ja Jaan Elgula.

Kell 14–17 astuvad lavale veel noored laulupsed laulukoolidest Laulupesa ja Fa-diees, tantsu löövad Tähtvere ja Shaté tantsukooli tantsijad. Keerulist ja vastutusrikast päästetööd tutvustavad Rõngu vabatahtlikud päästjad.

Oma alusega saavad soovijad osa võtta jõepokkerist ja avastada Tartut jõeorienteerumisel. Head ja paremat pakutakse sealsamas Karlova kai uime-, moka- ja muidulaadal.

Kell 18 algab paadiparaad, mis kulgeb Ropka sadamast läbi terve Tartu lodjakojani. Eskaadrisõitu juhib jõelaev «Pegasus», mille sappa võtavad sajad alused Emajõe teistest sadamatest ja kaugemaltki.

Festivali lõpetab kell 20 meeleolukas kontsert Karlova sadamas ansambliga Supernova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles