GALERII ⟩ Kaasava eelarve idee tõi Ilmatsallu uue vabaajaväljaku

Copy

Kohalikud noored demonstreerisid avamisele saabunud rahvale mänguplatsi lõbu- ja treeningvõimalusi. Avamisel oli kohal ka Tartu linnapea Urmas Klaas, kes andis üle tänukirjad ehitajatele ja projekteerijatele.

Ilmatsalu lasteaia ja põhikooli vahelisel alal asuv spordi- ja mänguväljak pakub nüüdsest tegutsemislusti eri vanuses noortele, kuid tegevust jagub seal ka kõbusamatele täiskasvanutele. «Siin on võimalus vaba aega veeta kõigil, ka siis, kui kaasa võetakse vanaemad-vanaisad,» ütles Klaas avamiskõnes. Harjutamiseks on paigaldatud Street Workout­­ treeningvahendite kompleks, millel noormehed esitluse käigus kõhulihaseid treenisid.

Oma füüsilisi võimed saab proovile panna veel Tarzani ja tasakaalurajal, ronilas, tasakaalukiigel, slackline'i rajal ning lainelisel tervisespordirajal, mis on peamiselt jalgrataste pärusmaa. Väiksemaid lapsi saab kiigutada pesakiigel, mis mahutab vajaduse korral mitut inimest. Väljaku teevad pilkupüüdvaks erksavärvilised kummist turvakatendid ja puhkepingid. Projektiga ehitati välja juurdepääsud ja valgustus, paigaldati pargiinventar ja rajati haljastus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles