GALERII ⟩ Lühiooper rääkis klassikalise maailma hääbumisohust tänaste tehniliste võimaluste ees

Tartu Postimees
Copy

Lisaks veel kolmele teisele ooperisümbioosile etendus Tartu linna päeval kell 15 Tartu ülikooli loodusmuuseumi ringauditooriumis lühiooper «Rinaldo», mis räägib klassikalise maailma hääbumisohust tänaste tehniliste võimaluste ees.

Tartu linna päeva traditsiooniks on saanud ooperisümbioosi etendused. Tänavune «Ooperisümbioos 5» tõi Tartusse nelja teatri dramaturgid ja lavastajad, kes pakkusid publikule oma 45-minutilise nägemuse neljast maailmakuulsast ooperist. Lisaks ooperile «Rindaldo» (dramaturgid-lavastajad Urmas Lennuk ja Robin Täpp, Rakvere Teater) ka «Carmen» (dramaturg Andri Luup, lavastaja Maria Peterson, Theatrum), «Onegin» (dramaturg Ott Kilusk, lavastaja Kaili Viidas, Endla Teater) ja «La Traviata» (dramaturgid-lavastajad Taavi Tõnisson ja Anti Kobin, Eesti Noorsooteater).

Lühiooper «Rindaldo» (algupärandi heliloojaks Georg Friedrich Händel) lugu räägib sellest, et rüütel Rinaldo armastab Almirenat nõnda, et maa on must ja tükid taga. Koos väepealik Goffedroga on Rinaldo vallutanud Argante riigi, kes valitseb Aasiat, kust jõuab meieni kõik odav rämps. Argante on endast väljas ja närvis nagu märtsijänes. Kõige suuremas hädas pöördub ta oma targa võluri Armida poole, kes valitseb internetimaailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles