SUUR GALERII ⟩ Tartumaa maakaitsepäeva lahing lõppes paduvihmaga

Copy

Esimesed vihmapiisad sadasid alla juba siis, kui maakaitsepäev Elvas hakkas kaitseliidu näidislahinguga lõppema. Lahingule pani punkti aga äikesepaugud ja paduvihm. Õnneks sai päikeselise ilmaga ära vaadata kaitseliidu ja liitlaste relvastuse ning valdadesse saata teele võidutuli.

Tänavu viisid Paidest võidupüha paraadilt presidendi käest saadud võidutule kõigisse maakondadesse kaitseliitlased ja naiskodukaitsjad, kes on üheealised taastatud Eesti Vabariigiga. See oli kaitseliidu panus tähistamaks 30 aasta möödumist iseseisvuse taastamisest. Tartumaa maakaitsepäevale Elvasse saabus presidendi läidetud tuli Paidest paarikümne mootorratturi saatel.

Elvas osales võidupüha tseremoonial kaitseliit, noorkotkad, kodutütred ja naiskodukaitse. Samuti said külastajad näha näitust Eesti kaitseväes kasutatavatest relvadest. Näiteks sai näha soomukeid, raskerelvi nagu tankitõrjekahur, miinipilduja ja raskekuulipildujat Browning. Oma tehnikat ja relvastust näitasid ka NATO liitlaste brittide lahingugrupp.

Arbi järve kaldal demonstreerisid kaitseliitlased lahingut. Pahalased tungisid järve kaldalt peale ning Elva kaitseliidu maja juures näidati, kuidas hõivatakse objekt. Kokku osales lahingus pea rühma jagu ehk ligi 30–40 sõdurit.

Lisaks näitasid päästeameti esindajad, kuidas tegutsevad vetelpäästekoerad inimese uppumise korral. Naiskodukaitse korraldas loterii, mille tulu läks Elva laste- ja perekeskusele. Tegevusi pakkusid ka kaitseväeressursside värbamiskeskus ja vanglaamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles