VIDEO ⟩ Tartumaa maakaitsepäevale pani punkti paduvihm

Tartu Postimees
Copy

Samal ajal, kui Tartumaa maakaitsepäev Elvas hakkas lõpule jõudma, sadas alla paduvihm. Vaikselt liiguvad ka äikesepilved Lõuna-Eesti poole.

Esimesed vihmapiisad sadasid alla juba siis, kui maakaitsepäeva viimane näidislahing kella 15 paiku algas, kuid siiski jõuti lahing enamjaolt kuivalt lõpule viia. Ligi pool tundi hiljem sadas juba paduvihma. 

Õnneks veel päikeselise ilmaga sai nähtud kaitseliidu ja liitlaste tehnika ja relvastuse. Samuti võidutule tseremoonia, misjärel saadeti Paidest kohale jõudnud presidendi läidetud tuli edasi Tartumaa valdadesse.

Juba hommikutundidel liikus üks äikesekolle Põhja-Lätist Saaremaa ja Hiiumaa suunas. Päeva teises pooles arenes mitmel pool uusi äikeseid. Seega on intensiivsete vihmavalingute, tugevate tuuleiilide ja hiidrahe oht on võrdlemisi suur.

Ilm on aga kuum ja niiske. Õhutemperatuur on päeval 26..32, Ida-Eestis kuni 35, sajupilvede all ja kohati rannikul 20 kraadi. Päeva peale nihkub külm front merelt Eestile üha lähemale – selle ees algab jõuline rünksajupilvede areng, ehk ilmateenistuse sõnul suureneb äikeseoht.

«Äikese kulminatsioon jääb pärastlõunasele ning õhtusele ajale. Äikese tõenäosus on suur kogu Eestis – esmalt suureneb oht Lääne- ja Põhja-Eestis, seejärel Kesk-, Lõuna- ja Ida-Eestis,» teatas ilmateenistus.

Vaata äikese liikumist Eesti kohal SIIT.

Äikese trajektoor kell 16.30.
Äikese trajektoor kell 16.30. Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles