PILDID ⟩ Teisipäeval Turu sillalt jõkke hüpanud mees leiti neljapäeva õhtul

Armas Riives
, reporter
Copy

Teisipäeval kell 22.52 sai häirekeskus teate, et Tartus Turu sillalt on alla hüpanud 36-aastane mees, kes kaldale ei jõudnud. Mehe surnukeha leiti Emajõest neljapäeval 18.20 paiku.

Sündmuskohale reageeris Annelinna ja Tartu päästekomando, kes asusid meest otsima. Päästjad tõid kohale paadi, samuti otsiti meest kaldalt ja piirkonda vaadeldi drooniga. Kadunut ei õnnestunud leida ning veidi enne kella 1 öösel otsingud peatati.

Kolmapäeva hommikul kaasati otsingutesse politsei veepatrull, veealuseks vaatluseks kasutati sonarit ja kohal olid tuukrid sukeldumisklubist Maremark. Läbi otsiti jõepõhi ja -kaldad Turusillast Tigutornini. Päeva jooksul sonariotsingud tulemust ei andnud. Mehe surnukeha leiti neljapäeva õhtul 18.20 paiku. 

Vette hüpanud mees oli Turusillal koos kahe tuttavaga. Kohalviibinute väitel oli tegu mehe ulja tembuga ning plaan oli Emajõe kaldal kaaslastega kohtuda. Mees olevat enne vette hüppamist kaaslastele öelnud: «Homme näeme!»

Vesi ei andesta

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk ütles, et praeguse info kohaselt oli mees enne vette hüppamist tarvitanud koos sõpradega alkoholi. 

«Alkoholi tarvitades ei tohi unustada ise enda eest hoolitseda ja ka sõpradel silma peal hoida. Takista inimest purjuspäi ujuma või autorooli minemast ning vajadusel kutsu abi numbril 112,» sõnas Virk. «Vesi on selline, mis kunagi ei andesta.»

Turusild on kasutuseks ainult jalakäijatele, jalgratastele ja mopeedidele. Sildeava kõrgus Emajõe veepinnast on 7,5 meetrit.

Turu sillalt Emajõkke hüpanud mees pinnale ei tulnud.
Turu sillalt Emajõkke hüpanud mees pinnale ei tulnud. Foto: Jürgen Puistaja
Sündmuskohale reageeris Annelinna ja Tartu päästekomando. 
Sündmuskohale reageeris Annelinna ja Tartu päästekomando. Foto: Jürgen Puistaja
Copy
Tagasi üles