Galerii ⟩ Tänuõhtu ERMi viinaköögis oli suur sõõm suveõhku pärast kaht koroonatalve

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy

Tartu ettevõtlike daamide assotsiatsioon, lühemalt tuntud ka kui EDA, korraldas reede õhtul Eesti Rahva Muuseumi viinaköögis tänugala, mil naised said silmast silma ja kallistustega tervitada kahel viimasel aastal tähelepanu väärinud veelgi erilisemaid daame.

EDA annab nimelt välja kahte aunimetust: Tartu edukas daam ja Tartu aastate daam. Tänugala kutsus püünele kõigepealt ettevõtliku daami aastast 2020 – Mai Linnase – ja siis aastate daami 2020, Ene Ergma. Seejärel ettevõtliku daami 2021 – Erika Pääbuse – ja aastate daami Vaike Uibopuu.

Eesti Leivatööstuse juhatuse liige Mai Linnas tänas tunnustust vastu võttes kõiki kaaslasi, kes on olnud ta kõrval tema teekonnal.

Astrofüüsik, akadeemik ja poliitik Ene Ergma tänas selle eest, et EDA naised tunnnistasid ta daamiks ja kiitis ilusat õhtut.

Andre juustufarmi perenaine Erika Pääbus tänas samuti teda märkamast ja toetamast ja rääkis, et on ise muudkui imetlenud ettevõtlikke naisi ja mõelnud, kui pikk teekond temal veel minna oleks ning korraga saabus selline maguspiinlik olukord!

Dirigent Vaike Uibopuu ütles aga, et juttu ei oska tema ajada ja daamiks saamisest mõelda ei julge, parema meelega istuks urus nagu hiir. Ta tänas EDA naisi aga väga selle eest, et nad on õppinud muusikat armastama, kuna muusika on mõtteviis ja kõige ilusam liikumine maailmas.

Tänuõhtu sündmus oli kaunistatud kõnede ja muusikaliste etteastetega. Laulis ka naiskammerkoor Liivitar, mida juhatas aastate daam Vaike Uibopuu ise. Nende kavas oli kolm laulu, neist kolmanda «Ta lendab mesipuu poole» esitasid ühendkoorid ehk kõik laudkonnad koos Liivitariga. Need olid tänuõhtu kõige ilusamaid minutid.

Muusikat kõlas muidugi veel. Laulis ja mängis Karijärve keelpilliorkester Eveli Roosaare juhendamisel, mängis saksofonist Rene Laur, samuti kaks erilist trummimeest, ühel abiks pasun, milleks lõunamereline teokarp. Ning lõpuks esitas ansambel Reminders tantsuks 1980. aastate popmuusika klassikat.

Tänati ettevõtlikku naist Marju Unti, kelle ühelt ammuselt koolituselt ettevõtlike daamide ühendusele idee üldse tekkis, ning Tartu linnapead Urmas Klaasi.

Korraldati heategevuslik loterii, mille tulu läks vaegnägijate audioraamatute helindamiseks ja vabatahtlike päästjate toetuseks.

See oli tänusündmus kahe koroonatalve lõpuks vabas õhus, lillede ja parfüümide keskel, hea toidu ja jookidega ümmarguste laudade taga, mille valged katted ulatusid maani.

Tartu ettevõtlike daamide assotsiatsiooni president on Anu Hellenurme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles