GALERII Tartu suurima ristmiku remont kogub hoogu

Liisa Salekešina
Copy

Tartu kõige olulisemas liiklussõlmes – Riia ja Turu tänava ristmikul – on viimastel päevadel olnud näha üha rohkem töömehi ja masinaid. Hoogu kogub ligi kaks kuud vältav remont.

Ristmiku uuendamiseks kulutab linn 590 000 eurot, millest 413 000 on tulnud toetusena riigilt. Linna osalus on seega 177 000 eurot.

Plaani kohaselt peavad mahukad tööd saama tehtud nii, et liiklus oleks tiheda liiklusega tänavatel võimalikult vähe häiritud. Nii on sõiduteede freesimine ja asfaltimine kavandatud öötundidele, ülejäänud töid tehakse tööpäeviti hommikul kella kaheksast õhtul kella kaheksani ja puhkepäeviti kümnest kaheksani.

Lõpuks saavad sõidu- ja kõnniteed uue asfaltkatte ning mõningate väiksemate uuendustega paraneb ka jalakäijate ja ühissõidukite kasutajate olukord. Praegu on käsil kaevamistööd: vahetatakse välja kanalisatsiooni- ja sademeveetorustikku.

Muu hulgas rajatakse remondi käigus ohutussaar Aura veekeskuse ja Zeppelini keskuse väljasõidu ette, Riia tänaval uuendatakse ka Kaubamaja peatuse bussitaskute katendit.

Neli tööjärku

I järk (31.5–28.6): vahetatakse lagunenud äärekivid ning korrastatakse jalgteed ja liiklussaared. Rajatakse Aura bussipeatuse tasku ning tehakse ettevalmistustöid Turu ja Riia tänaval. Liiklus suletakse töölõikude kaupa ning tööde ajal säilib autode läbipääs. Jalgteede taastusremondi käigus uuendatakse katet ja aluseid, ehitatakse liiklussaared ning eemaldatakse katkised äärekivid.

II järk (27.6–9.7): Turu ja Riia tänava sõiduteede taastusremont. Tee sulgetakse sõiduradade kaupa ning töid tehakse ajavahemikus kell 22–6. Tööde ajal säilib autode läbipääs. Juuni lõpus alustatakse Riia tänaval sõidutee katte tasandusfreesimist. Turu tänava sõidutee katet freesitakse tasaseks 30. juunist 2. juulini. Sõiduteid tasandusfreesitakse ja asfalditakse öösel. Päeval paigaldatakse kaevusid freesitud tasapinda.

III järk (28.6–16.7): Kaubamaja bussipeatuste taastusremondiks suletakse kaubamaja ees asuv bussitasku. Aura ja Kaubamaja bussitaskusse pannakse uus kate ajavahemikus 12. juulist 16. juulini. Ajutised bussipeatused rajatakse Riia ja Ülikooli ristmiku lähistele.

IV järk (19.–23.7): markeeritakse Turu ja Riia tänava sõidutee ja uuendatakse liiklusmärgid. Taastub tavapärane liikluskorraldus.

Allikas: Tartu linnavalitsus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles