Päästeamet kutsub lapsi ja peresid ohutusteemalistele avastusradadele

Liisa Salekešina
Copy
SIM-kaardivaba mobiil-IDe arendus toppab, sest riigihange kukkus läbi.
SIM-kaardivaba mobiil-IDe arendus toppab, sest riigihange kukkus läbi. Foto: Ekraanitõmmis

Selleks et lapsed ja noored ka pärast pandeemiast tingitud kaugõppeperioodi oluliste ohutusteemadega kursis oleks, lõi päästeamet üle Eesti hulga spetsiaalseid avastusradasid ning kutsub kõiki neid nüüd avastama.

Tartus asub rada Anne kanali ümbruses. Mujal Eestis leiab need Verevi ja Tamula järve ümbrusest ning Pala, Alatskivi, Puiga, Rõuge, Värska ja Kääpa kooli juurest. Ka on need Antsla matkarajal, Intsikurmus, Räpina mõisa pargis, Viljandis, Mustvees, Jõgeval, Tõrvas ja Põltsamaal, samuti Pedeli puhkealal, Suure-Jaanis ning Abja-Paluojas. Kõikide avastusradade loendi koos juhisega nende juurde jõudmiseks leiab siit.

Lõuna päästekeskuse ennetusbüroo peaspetsialist Taavi Siilbek ütles, et avastusrajad on huvitavad ja jõukohased kõikides vanuseastmetes lastele ja noortele ning täiskasvanutelegi. Ühe raja läbimiseks kulub umbes kaks tundi ning nende pikkus on kaks-kolm kilomeetrit. «Avastusrajal saab panna oma teadmised proovile mitmel alal: tule- ja veeohutus, liiklusohutus, esmaabi andmise, elektriohutus, internetiohutus, kohtumine metsloomaga, matkatarkused, raudteeohutus ning vaimse tervise teemad,» loetles Siilbek.

Õpilased võivad sobiva raja läbida koos pere või sõbraga. Selga tuleks panna mugavad ja ilmastikukindlad riided ning kaasa võtta täislaetud nutitelefon või tahvelarvuti, millel peab olema internetiühendus ja sisse lülitatud GPS-seade, et küsimustele avastusrajal kohe vastata saaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles