Galerii ⟩ Riia ringi suure ümberehituse leping sai Tartus allkirjad

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy

Täna sai allkirjad Tartu läänepoolse ümbersõidu teise etapi ehitusleping ning juunis alustatakse Tartus Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa põhimaantee ja sellega seonduva kohaliku tänavavõrgu mahukaid ehitus- ja rekonstrueerimistöid, mis kestavad kaks aastat. Ehitusalasse jääb ka Riia ringristmik, mis muudetakse eritasandiliseks.

Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul on selle liiklussõlme ehitust Tartusse kaua oodatud. «Mul on hea meel, et Riia ring kui üks Eesti õnnetusterohkemaid ristmikke saab nüüd turvaliseks. Lisaks juhib uus liiklussõlm transiitliiklust linnast eemale, mis on oluline meie elukeskkonda silmas pidades. Tartu linna ja transpordiameti vahel on seda objekti ette valmistades olnud väga hea koostöö, loodan, et ka ehitus kulgeb ladusalt ega häiri ülemäära linlaste ja lõunaeestlaste igapäevaseid liikumisi,» sõnas linnapea.

Transpordiameti peadirektor Kaido Padar nentis, et leping sisaldab üht suurimat investeeringut, mida riik on üldse Lõuna-Eesti ümbruse taristusse panustanud. «Eesmärk on muuta liiklemist ohutumaks, parandada ristmike läbilaskevõimet Tartus, linnast läbisõidul ja loomulikult Tartusse saabumisel,» ütles Padar. Tema sõnul saavad järgmised kaks ehitusaastat olema intensiivsed ning paljude muutuste ja kindlasti ka ebamugavustega ehituse piirkonnas. «Anname endast parima, et objekti läbimine oleks võimalikult mugav. Arvestades objekti keerukust ning rajatiste ja tehnovõrkude hulka, on meie seatud ehituseperioodi pikkus väga suur väljakutse töövõtjale.»

Ehituse peatöövõtja GRK Infra tegevjuhi Tarvi Kliimaski sõnul on seitsme aasta eest GRK Infra ehitatud Tartu ringtee esimene etapp hea näide sellest, kuidas teha liiklejate elu kiiremaks, mugavamaks ja turvalisemaks. «Nüüd seisab ees järjepanu 21 kuud keerulisi töid ja kitsikusi liiklejatele, ent kõik samal eesmärgil – ohutum ja sujuvam liiklemine Tartu suurima koormusega transpordisõlmes. Kõigil neil, kes ehitustegevuse ajal Riia ringi vältida ei saa, palume varuda aega ning kannatlikku meelt. Lubage ehitajal maksimaalse kiirusega tegutseda, meie omakorda lubame õigel ajal valmivat kvaliteetset lõpptulemit,» pani Kliimask liiklejaile südamele.

Pikemalt saab Riia ringi ja Tallinna-Tartu maantee ümbersõidu ehitusest lugeda homsest Tartu Postimehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles