Pildid ⟩ Keskpargi mänguväljak sai uue ilme

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy

Tartu linna ja Tartu kaubamaja koostöös valmis kesklinna pargis lasteväljakule atraktiivne mängulinnak, mis avati täna lastekaitsepäeva puhul.

Lars Laj Eesti OÜ projektiga loodi 120-ruutmeetrisele alale mängulinnak, mis on mõeldud lastele alates kolmandast eluaastast ja kuhu mahub korraga tegutsema 20–25 last. Ronimisatraktsiooni ohutuse tagab selle alla rajatav pehmendatud ja eri värvitoonides turvakate.

Kogu mängulinnaku elementide värvilahendus sündis linnakujunduse spetsialisti ja projekti koostaja koostöös. Endiselt saab kasutada ka teist mänguväljaku poolt, mis on mõeldud eeskätt väikelastele.

Mänguväljaku uuendamise plaan tõusis päevakorda eelmise aasta novembris, kui linna tellitud eksperthinnang tunnistas osa platsil olevaid mänguvahendeid amortiseerunuks.

Linnaku kogumaksumus on 34 975 eurot. Kaubamaja kaasrahastas uue mängulinnaku paigaldamist poole ulatuses. Linna kulul rajati turvaala ja paigaldati kiiged.

Lõppjärgus on ka Ilmatsalu mänguväljaku nüüdisajastamine. Tartu linna haljastus- ja puhastusteenistuse juhataja Eda Põldma sõnas, et selle kuu jooksul peaks Ilmatsalu väljak saama avatud. Ilmatsalu mänguväljak asub põhikooli ja lasteaia vahel.

Enamik mänguväljakute parandamise ja uuendamise töid on juba kevadel tehtud. Suurem korrastamine käis sel kevadel Sõbra mänguväljakul.

Eda Põldma sõnas, et mänguväljakute korrastamist ja hooldustöid jätkub terveks suveks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles