Torusulatajatel on palavad päevad

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Repro

Kuigi sel talvel pole Tartus väga käredat külma veel olnud, on mõned majaomanikud juba püstihädas külmunud veetorudega.


«Tööd meil jätkub, viimastel päevadel on lausa järjekord tekkinud,» kinnitas ka kinnisvara korrashoiuga tegeleva Friis Kinnisvara OÜ tegevjuht Merle Vool.

Esimese väljakutse külmunud veetorusid lahti sulatama sai Friis Kinnisvara juba eelmisel reedel. Sel nädalal on tööd muudkui juurde tulnud, väljakutseid on päevas viis-kuus. Enamasti on torudega hädas eramajade omanikud.

«Mõni inimene on meil torude pärast külmaga juba püsikliendiks saanud,» märkis Merle Vool.
Torud külmuvad ära kas keldris või siis vahelagede juures, kus ehitamise ajal on korralikule soojustamisele vähe rõhku pandud.

«Sellise vea parandamine ei võta tegelikult kaua aega ning see pole ka kuigi kallis töö, sest soojustusmaterjal ei maksa väga palju,» ütles Merle Vool. «Peremehed võiksid suvel oma kodu torud kriitiliselt üle vaadata ja asja korda teha.»

Friis Kinnisvara küsib külmunud veetorude sulatamise eest 32 eurot tunnis. Neil, kelle kodu ähvardab torude kinnikülmumine, soovitas Merle Vool vee vaikselt jooksma jätta.

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut hoiatab: täna, laupäeval ja pühapäeval langeb õhutemperatuur 24–29 kraadini, kohati võib külma tulla 32 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles