Jõgeva otsib ulatuslikule elektrikatkestusele lahendusi

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Alajaama põleng.
Alajaama põleng. Foto: Eili Arula

Tartus Lõuna päästekeskuses tuli kell 13 kokku regionaalne staap. Staabi ülesanne on toetada Jõgeva valla kriisikomisjoni ja Elektrilevi Energia tänava alajaama tulekahjust tingitud elektrikatkestusest tekkida võivate probleemkohtade prognoosimisel ning lahenduste välja töötamisel.

Jõgeva kriisikomisjon kogunes Jõgeva päästehoones Aia 36, kus voolu saadakse generaatoriga. Tihedat koostööd tehakse Elektrileviga, kes on suhelnud suurklientidega, ning praegu tõsiseid probleeme ettevõtete töös veel ei ole. Jõgeva haigla töö on tagatud generaatoriga. Valmiduses on generaatorid, mida vajaduse korral kriitilistes kohtades voolu andmiseks kasutatakse.

Elektrikatkestuse põhjustas Jõgeva Energia tänava alajaama tulekahju, millest teatati häirekeskusele kell 9.17. Päästjad kustutasid tulekahju kell 12.20. Elektrilevi spetsialistid tegelevad piirkonnas elektri taastamisega, kuid täielik voolu tagasi saamine kõigile klientidele võib värskete prognooside kohaselt võtta aega kuni homme kella 11ni.

Riket, mis võis alajaama tulekahju põhjustada, selgitavad elektrikud. Infot vahetatakse Lõuna päästekeskuse menetlusinspektoritega, keda vajaduse korral uurimisse kaasatakse.

Jõgeva valla kriisikomisjoni info

  • Jõgeva päästehoone juurde Aia tänav 36 on elanikele loodud mobiiltelefonide laadimispunkt.
  • Jõgeva kortermajade kahel esimesel korrusel peaks veevarustus olema tänu generaatoritele taastunud. Mujal linna piires peaks vett saama umbes kella 15st.
  • Autokütust on võimalik saada Alexela Õuna tanklast, mis töötab generaatori abil. Ka teised firmad otsivad võimalusi kütusemüük taastada.
  • Telia mobiilimast on generaatoriga varustatud, seega ei tohiks nende mobiililevi katkeda. Teised mobiilioperaatorid otsivad probleemile lahendust.
  • Jõgeva vallavalitsuse e-post ja lauatelefonid ei tööta, helistada tasub mobiiltelefonidele.
  • Kriisiga seotud infot vahendab abivallavanem Viktor Svjatõšev telefonil 505 6644.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles