Galerii ⟩ Eesti muusika päevad said avalöögi Aparaaditehases

Lenel Karu
, reporter
Copy

Eile sai avalöögi Eesti muusika päevade festivali esimene kontsert Aparaaditehases, kus astus üles Eesti elektroonilise muusika seltsi ansambel (EMA) kavaga «Digitaalne ning analoogne». Publik sai kontserdist osa otseülekande teel EMP TV kanalil Eesti muusika päevade veebilehel.

Avakontserdi kavas olid Märt-Matis Lille «Kujutletavad helimaastikud II», Tatjana Kozlova-Johannese «Aaria», Taivo Lintsi «Rhythm Convergence», Liina Sumera «Netrunner’id», Leedu helilooja Vytautas V. Jurgutise «Tinohi» ning Läti helilooja ja pianisti Platon Buravicky «Safety borders».

Festival toimub 22. aprillist 2. maini festivali koduleheküljel asuval videokanalil EMP TV.

42. korda korraldatav EMP on vanim Eesti heliloojate loomingule keskenduv festival, mis tasakaalustab kodumaist välismaisega, kammerlikkust mastaapsusega ning festivali kavadest leiab aasta-aastalt üha enam žanri- ja stiilideülest. EMP kunstilised juhid on Helena Tulve ja Timo Steiner, Tartu programmi kureerib Märt-Matis Lill. Tänu kunstiliste juhtide eksperimenteerimishimule ja lennukatele ideedele on EMP alati pakkunud oma publikule ka loominguliselt esmapilgul pöörasena näivaid projekte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles