Do judokad tõid Soomest seitse medalit

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Künter Rothberg
Künter Rothberg Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Do judokad tulid Soomes Tamperes nädalalõpul aset leidnud judovõistluselt Ice Power Cup'ilt koju seitsme medaliga, millest kolm kulda, kolm hõbedat ja üks pronks.

Siim Kalmus saavutas esikoha E-vanuseklassis kehakaalus kuni 30 kg. Kalmus alistas kõik oma kolm vastast ipponiga.

Alina Tsvetkova võistles kehakaalus kuni 36kg nii E- kui D-vanuseklassis ning tuli mõlemas hõbedale.

D-vanuseklassis kuni 30 kg kaalus võitles Joonatan Kaldma välja kulla, kui alistas kõik neli vastast ipponi vääriliselt. Samas klassis võistlesid veel kaks Do esindajat – Henry Noorsalu ja juba ühe kulla omanik Siim Kalmus. Noorsalu võitis esimese vastase ipponiga, kuid kaotas järgmisele ja langes lohutusringi. Kolmanda koha kohtumises oli tema vastaseks klubikaaslane Siim Kalmus, kes poolfinaalis kaotas Kaldmale. Trennikaaslaste omavahelise kohtumise võitis ipponiga Noorsalu.



Eesti kadettide koondise kandidaat Mattias Kuusik võistles kehakaalus kuni 81kg kahes vanuseklassis ning võitis ühe kulla ja ühe hõbeda. Oma vanuseklassis oli Kuusikul vaid üks vastane, kellega tehti kaks matši. Mõlemad kohtumised võitis Kuusik kindlalt ja kiirelt ipponiga. Meeste vanuseklassis näitas Kuusik samuti ilusaid ipponiväärilisi heiteid kuni finaalini, seal tuli aga vastu võtta kaotus Soome esindajalt Safar Rahman’ilt.

Do poolt olid veel võistlustules Erik Miksaar ja Viljar Vissor, kuid nende teekond lõppes eelringides.

Samal ajal toimus Gruusias Tbilisis meeste MK-etapp, kus Künter Rothberg saavutas viienda koha, kogudes sellega olulisi olümpiapunkte. Rothberg võitis oma esimese vastase Kõrgestanist ipponiga. Järgmine vastane, itaallane Andrea Regis, pidi samuti Rothbergi paremust tunnistama.

Kolmandas kohtumises kaotas Rothberg grusiinile Paposhvilile, kes tuli hiljem hõbedale. Lohutusringis alistas ta aga ipponiga teise grusiini Ambako Avaliani ja jõudis nii kolmanda koha kohtumisse, kus vastaseks samuti grusiin Zebeda Rekhviashvili. Pronksikarva medal tuli siiski loovutada Rekhviashvilile, kes võitis kohtumise Waza-ariga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles