Galerii ⟩ Tartlased laulsid eesliinitöötajate tänamiseks

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy

Täna kell 18 algas eesliinitöötajate tänamiseks sündmus «Tartu laulab», mille eestvedajaks oli MTÜ Ristikhein, koos mitmete teiste vabaühendustega.

Ühislaulmise mõte oli teha sellest suur veebiülekane ning vältidarahvakogunemisi. Ühislaulmise toetamiseks tehti veebiülekanne Tartu raekoja platsilt, kuhu aga korraldajad palusid sündmuse filmimise ajaks rahval mitte koguneda.

Raeplatsil lauldi ülekande ajal esmalt «Tartu marss», seejärel juhtis Sirje Penjami laulu «Väeloits» ja Vladimir Karjalaineni saatega lauldi pala «Helesinine vagun» mis läks esitusele nii eesti kui vene keeles.

Sündmuse peakorraldaja Catalina Porro selgitas, et suurim koormus koroonaviiruse leviku ajal on neil, kes töötavad teiste heaks: arstid, õpetajad, müüjad, politseinikud, medõed, puhastusteenindajad, päästetöötajad, tervishoiutöötajad. «Näitame, kuidas me oleme selle ennastsalgava töö eest südamest tänulikud,» sõnas Porro.

Kuigi sündmuse nimi oli «Tartu laulab», kutsusid korraldajad oslema kõiki üle ilma. Catalina Porro sõnas, et huvi sündmuse vastu tunti ka väljaspoolt Tartut. Kaasalööjaid oli lisas Emajõelinnale ka Luunjast, Lohkvast, Varalt ja suvepealinnast Pärnust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles