Tartu jätkab tänavavalgustuse uuendamist

Tartu Postimees
Copy
Tartu tänavavalgustus.
Tartu tänavavalgustus. Foto: Ahto Sooaru

Tartu linn jätkab tänavavalgustuse energiasäästlikumaks muutmist ning kavandab valgustuse renoveerimist mitmes linnaosas.

Abilinnapea Raimond Tamme sõnul on Tartu eesmärk kogu linnas LED-valgustitele üleminek, et vähendada energiatarbimist ja parandada valgustuse kvaliteeti. «Et eelmisel aastal alanud Annelinna tänavavalgustuse rekonstrueerimistööd osutusid planeeritust odavamaks, sai linn projekti rahastanud keskkonnainvesteeringute keskuselt loa kasutada ülejäänud raha amortiseerunud tänavavalgustuse renoveerimiseks teistes piirkondades,» rääkis Tamm.

Linnavalitsus saatis volikogule eelnõu planeeritavate riigihangete korraldamise kohta. Hankeid kavandatakse Variku linnaosa, Tammelinna ja Maarjamõisa linnaosas Lembitu, Väikse kaare, Puusepa, Vambola, Tasuja, Sakala, Tervishoiu ja Riia tänava valgustuse uuendamiseks ning Ülejõe linnaosas Raatuse, Narva maantee ja Puiestee tänava vahelise ala, Lille tänava, Ropka tee ning Vorbuse, Tähtvere ja Rõhu küla tänavavalgustuse korrastamiseks. Planeeritud töödega asendatakse kokku 567 vananenud valgustit uute nüüdisaegsete LED-valgustitega, vahetatakse välja amortiseerunud mastid ja valgustite elektritoiteliinid ning korrastatakse tänavavalgustuse juhtimiskilbid. Tööde lõpetamise tähtaeg on 31. juuli 2022. aasta.

Tänavu jätkub ka eelmisel aastal alanud Annelinna tänavavalgustuse rekonstrueerimine, mille käigus uuendatakse Sõpruse puiestee ja Mõisavahe tänava vahele jääva piirkonna tänavavalgustus. Ümberehitustööd hõlmavad ligi tuhandet valgustit. Töödega plaanitakse valmis saada selle aasta juunis.

Suuremad tänavavalgustuse renoveerimistööd on keskkonnainvesteeringute keskuse toel sel aastal planeeritud ka Jaamamõisa linnaosas, Ülejõe linnaosas Sõpruse puiestee, Puiestee, Raatuse, Narva maantee, Fortuuna ja Pika tänava vahelisel alal, Veeriku linnaosas kortermajade vahelisel alal ja Ränilinna kortermajade piirkonnas.

Lisaks uuendatakse sel aastal Narva maanteel Võidu sillast Delta õppehooneni tänavavalgustuse elektritoiteliinid ja mastid ning kogu valgustus Kaarsillast Laia tänavani Vabaduse puiestee ja Emajõe vahelisel pargialal.

Uus valgustus rajatakse jõe äärde Emajõe tänava pikenduse ja Kauna tänava valgustamiseks, Tartu tammiku jalgteede äärde ja Toomemäel Uppsala tänav 2 kinnistul asuvale spordiplatsile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles