Tartu teeb linna äriruumide rentnikele märtsis üürisoodustust

Tartu Postimees
Copy
Lumised välikohvikud.
Lumised välikohvikud. Foto: Sille Annuk

Tartu pakub linna äriruumide rentnikele võimalust taotleda märtsikuu eest üürisoodustust vastavalt kehtestatud piirangute ulatusele 75 protsenti või täies mahus.

Tartu rahandusvaldkonna eest vastutav abilinnapea Gea Kangilaski ütles, et paljud linna rentnikud on pandeemia ajal kandnud suurt majanduslikku kahju. «Linnale on oluline, et nad suudaksid püsima jääda, pakkuda tööd meie inimestele ja hoida elus paljukannatanud toitlustus- ja teenindusvaldkonda. Kutsume üles ka teisi rendileandjaid võimaluse korral koostööle ja mõistvusele oma rentnike suhtes,» lausus Kangilaski. 

Üüri vähendamist täies mahus saavad taotleda need linnale kuuluva äriruumi üürnikud, kes tulenevalt valitsuse korraldusest on pidanud uksed klientidele sulgema või kes hoolimata piiratud mahus edasi tegutsemise võimalusest sulgevad uksed vabatahtlikult. Suletuks loetakse ka toitlustuskohad, kes jätkavad oma ruumides toidu kaasaostmise võimaluse pakkumist.

75-protsendilist üüri vähendamist saavad taotleda need üürnikud, kelle ruumides on klientide viibimine piiratud 25 protsendi täitumuse nõudega.

Üüri vähendamist saab taotleda terve märtsikuu eest. Selleks tuleb esitada linnavarade osakonda avaldus, mis sisaldab andmeid üürniku ja tema tegevusala kohta ning kinnitust ruumide klientidele sulgemise kohta.

Linnal on hiljem õigus küsida üüri märtsikuu eest täies ulatuses nendelt taotlejatelt, kes ei pea kinni valitsuse korralduses sätestatud piirangutest või linnale antud lubadusest ruumid klientidele sulgeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles