Galerii ⟩ Politsei jagas teenetemärke

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy

Täna möödub politsei taasloomisest 30 aastat. 

Politsei taasloomine algas juba 1990. aasta oktoobris, mil nimetati ametisse peadirektor, ning sama aasta novembris asusid tööle 12 politseiprefekti ja politseiprefektuurid.

Täna tunnustas politsei töötajaid ja jagas teenistusristid neile, kel täitus 30 aastat politsei teenistuses. Kaks kolmandikku sellise staažiga politseinikke töötab nimelt Lõuna prefektuuris.

Teenetemärgid said ka need, kel turjal 20 või 10 aastat staaži politseis.

Üks neist, kes sai teenistusristi 30 aastat politseis töötamise eest, oli Tartu politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse vanemspetsialist Peeter Rehema. Tema sõnul on kolme kümnendi jooksul politseitöö muutunud palju. Töötingimused on muutunud paremaks ja turvalisemaks, kuid kui mõõta põnevuses, oli aasta 1991 kindlasti seiklusrikkam, tõdes ta. «Politsei oli olemas, aga see, mida me tegema pidime, polnud päris selge,» meenutas ta. «Tuli hakata tegevusega looma uut seadust ja selle rakendamise viisi. Oli aeg, kui turul lasti kioskeid õhku ja restoranidesse visati granaate. Ütleme nii, et nalja sai palju,» muigas Rehema. Ta lisas, et püsti sai pandud loosung, et peame ise oma turvalisust looma. «Ja nii ta läks.» 

Eesti politsei loodi 1918. aastal, taasloodi 1991. aastal ning reorganiseeriti 2010. aastal politsei, piirivalve ning kodakondsus- ja migratsiooniasutuste ühendametiks siseministeeriumi alluvuses.

Foto: Tartu Postimees


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles