Galerii ⟩ Vabariigi aastapäev algas Tartus Kalevipoja juurde pärgade asetamisega

Copy

Koroonaviiruse leviku tõttu on sel aastal vabariigi aastapäeva üritused tavapärasest tagasihoidlikumad ning inimesi kutsutakse üles pidupäeva tähistama vaid pereringis. Küll aga asetati hommikul kell 8.15 Tartu eri paigus pärjad Vabadussõjas langenute mälestusmärkide jalamile ning kell 9.15 korraldas kaitseliidu Tartu malev pärjatseremoonia ka vabadussamba, Kalevipoja kuju juures.

Kohal olid linnavalitsuse, akadeemiliste organisatsioonide, kaitseväelaste, kaitseliidu, noorkotkaste, kodutütarde, naiskodukaitse, politsei- ja piirivalveameti ning päästeameti esindajad. Linlasi oli kohale tulnud vähe, vaid kümmekond.

Kõnelesid Tartu linnavolikogu esimees Lemmit Kaplinski ning kaitseliidu Tartu maleva kaplan Priit Tamm.

Koroonaviiruse leviku tõttu jäi sel aastal ära traditsiooniline vabariigi aastapäeva kontsertaktus. Ka ei organiseeritud harjumuspärast lipu austamise tseremooniat Toomemäel tähetorni juures ning kavas pole rahvapidu Raekoja platsil.

Kui ilmaolud lubavad lendavad pärastlõunal üle mitme linna, sealhulgas Tartu NATO liitlaste lennuvahendid. Lennukid alustavad ülelende samal ajal, kuid eri alguspunktidest. Tartust üle lennud peaks algama kell 13.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles