REEDENE RÕÕM ⟩ Maratoni pakihoiupealik võtab võistlusele kaasa hulga sokke

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Elis Lukas hoolitseb võistluspäeval ka selle eest, et ühelgi tema meeskonna liikmetest varbad ei külmetaks. Selle vältimiseks paneb ta maratonihommikul igaks juhuks kotti mitu sokipaari.
 
Elis Lukas hoolitseb võistluspäeval ka selle eest, et ühelgi tema meeskonna liikmetest varbad ei külmetaks. Selle vältimiseks paneb ta maratonihommikul igaks juhuks kotti mitu sokipaari.  Foto: Margus Ansu

Selleks, et Tartu maraton saaks toimuda, on esmalt vaja lund. Kui see tingimus täidetud, on tarvis lumme teha suusarada. Kui ka see valmis, sõltub suusapeo õnnestumine suuresti vabatahtlikest, keda on tänavu maratonil abiks pea tuhat. Suusatajate isiklikke asju valvab ligi poolsada vabatahtlikku. Selle eest, et suusatajad oma isikliku vara pärast finišeerimist kätte saaks, vastutab Tartu maratonil juba kaheksandat korda Elis Lukas.

Tartu maratonil osalejad valmistavad end võistluseks ette juba kuid varem suusakilomeetreid kogudes, milliseid ettevalmistusi teete aga teie maratonipäevaks?

Kõige suurem ettevalmistus on meeskonna kokkusaamine. Suusamaratonil on minu meeskonnas 42 inimest. Seda on kaks korda rohkem kui näiteks jooksu- või rattamaratonidel. Minu meeskonnast pooled on juba varem maratonidel vabatahtlikena kaasa löönud, aga ülejäänud tuleb alati leida. Tänavu tuli meile appi hulk Ülenurme gümnaasiumi õpilasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles