Päästjatel tuli möödunud ööpäeva jooksul kustutada mitu tulekahju

Lenel Karu
, reporter
Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Marko Saarm

Viimase ööpäeva jooksul tuli Lõuna päästekeskusel tegeleda mitme tulekahju kustutamisega. Eile kell 12.26 said päästjad väljakutse Mustee vallas Nõmme külas elumaja alumise korruse tulekahju kohta ning eile õhtul kell 22.16 tuli kustutada Peipsiääre vallas Välgi külas süttinud väikebussi tulekahju.

Eile kell 12.26 teatati, et Mustvee vallas Nõmme külas on elumaja alumisel korrusel tulekahju ja ruumid suitsu täis. Tulekahjust andis häirega märku ka suitsuandur. Päästjate saabumise ajaks oli peremees ja perenaine koos kolme lapsega majast välja tulnud. Naine ja lapsed olid oma autosse sooja läinud. Elekter oli majast välja lülitatud. Ruumidesse sisenenud pääste suitsusukeldujad selgitasid, et korstnajala kõrval põleb diivan ja majapidamistarbed. Tulekahju levik piirati veerand tunniga, kustutustööd lõpetati kell 13.18.

Ilmselt sai tulekahju alguse korstnast, millel puudus tahmaluuk, kust kaudu kuumus või sädemed asju süütama pääsesid. Küll aga hoiatavad päästjad, et kütteseadmete kuumenevate osade lähedusse ei tohi panna põlevmaterjalist asju. Samuti peavad tahmaluugid olema kaanega kaetud ning kütteseadme osad pragude ning aukudeta.

Eile õhtul kella 22.16 ajal süttis Peipsiääre vallas Välgi külas pärast käivitamist väikebuss Opel Vivaro. Elanikud püüdsid pulberkustutitega põlengut piirata, kuid kahjuks see ei õnnestunud. Seejärel helistati häirekeskusesse. Päästjate saabumise ajal põlesid bussi rehvid, mootoriruum ja sõiduki alla voolanud kütus. Bussi jäänused kustutati veejoaga. Tõenäoliselt põhjustas tulekahju rike elektrisüsteemis.

Täna hommikul kella 7.10 ajal põles Elvas Kesk tänaval suur prügikonteiner. Tuli ohustas meetri kaugusel asuvat puukuuri. Päästjad piirasid tule leviku ja kustutasid konteineri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles