Pildid ⟩ Joobes juht põhjustas laupkokkupõrke, viga sai ka lapseootel naine (6)

Tartu Postimees
Copy

Täna õhtul enne seitset põrkasid Tartu-Roiu maanteel kokku kaks sõidukit. Kõik õnnetuses osalenud inimesed said viga, nende hulgas ka lapseootel naine.

Tartust Roiu suunas liikunud Ford Galaxy juht kaldus Aardlapalus autoga vastassuunavööndisse, kus parasjagu sõitis Tartu poole Volkswagen Passat. Toimus laupkokkupõrge. Fordis olnud 48-aastane ema, 51-aastane isa ja 11-aastane poiss ning Volkswagen Passatis olnud 30-aastane lapseootel naine said viga ja viidi kiirabiga haiglasse.

Sündmuskohal puhus Fordi juhtinud pereisa ka politseinike alkomeetrisse, mis näitas rasket joovet. Joobeastme fikseerimiseks viidi mees veretesti tegema. Selgus, et mehel oli kriminaalne joove.

Lõuna prefektuuri menetleja Mart Alupere ütles, et alkohol ja sõiduki juhtimine ei sobi kokku mitte ühelgi juhul ning kui purjus inimene ei ole võimeline enda tegude eest vastutama, peavad takistama teda ka teised. «Tänane õnnetus näitas taas selgelt, et alkoholi tarvitanud juht on otsene oht kõikidele liikluses osalejatele, ka temale endale ning neile, kes tema poolt juhitud masinasse istuvad,» lausus Alupere.

Eestis põhjustasid joobes juhid möödunud aastal 529 liiklusõnnetust, milles sai viga 146 inimest ja hukkus 12.

Kastre vallas juhtunud avarii kõigi täpsemate üksikasjade selgitamiseks alustati kriminaalmenetlust.

Tee oli õnnetuse hetkel tiheda lumesaju ja paari külmakraadi tõttu ka väga libe.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles