Põlesid nii suvila, tahm korstnas kui suur põhupallihunnik

Tartu Postimees
Copy
Laupäeval kella 21 ajal teatati, et Jõgeva vallas Vana-Jõgeva külas tuleb suvila räästa alt suitsu.
Laupäeval kella 21 ajal teatati, et Jõgeva vallas Vana-Jõgeva külas tuleb suvila räästa alt suitsu. Foto: Lõuna päästekeskus

Lõuna päästekeskus sai mitmeid väljakutseid põlengutele.

Täna kella 7 ajal põles Jõgeva vallas Kassinurme külas elumajas ahjualune puidust tala. Tulekahjust andis märku ka suitsuanduri häire. Päästjad avasid põlengu kustutamiseks ruutmeetri jagu põrandat. Elanikele anti teada, et kütteseade on katki ning tuleohtlik ja seda ei tohi kasutada.

Pühapäeval kella 23.20 ajal süttis Ahja alevikus Tehase tänaval autoremonditöökoja metallkorstna läbiviigu ümbruses katus ja katuse soojustus. Päästjad avasid põlengu kustutamiseks kolm ruutmeetrit hoone katust ja paar ruutmeetrit otsakelbast. Päästetöö juhi esialgsel hinnangul oli tulekahju põhjuseks ohutusnõudeid eiravalt paigaldatud korsten.

Ööl vastu pühapäeva põles Elva vallas Pori külas suure põhupallihunniku (20x40 meetrit) külg. Päästjad eraldasid põlevad pallid hunnikust ja kustutasid tulekahju paari tunniga.

Laupäeval kella 21 ajal teatati, et Jõgeva vallas Vana-Jõgeva külas tuleb suvila räästa alt suitsu. Kohale saabunud päästjad sisenesid kohe majja, kus põles mõne ruutmeetri ulatuses vahelagi ja pööning. Tulekahju kustutati lõplikult kahe tunniga. Põlengu tekkepõhjus on selgitamisel.

Laupäeval kella 17.30 said päästjad teate, et Tartus Pärna tänaval tuleb elumaja korstnast musta suitsu ja on näha leeke. Päästjad selgitasid, et maja puhastamata korstnas põleb tahm. Ahju siiber suleti osaliselt ja põleng sumbus. Kütteseadmeid lõhkuvate ja maja ohustavate tahmapõlengute ärahoidmiseks tuleb seadmeid järjepidevalt hooldada ja puhastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles