Tõnis Lukas: praegu on koos Keskerakonnaga valitsuse tegemine kindlasti mainerisk (3)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Kultuuriminister Tõnis Lukas. 
Kultuuriminister Tõnis Lukas. Foto: Tairo Lutter

Porto Franco rahastamise uurimisest lahvatanud valitsuskriis oli Reformierakonnale võimalus, aga ka püünis, ütles lahkuva valitsuse kultuuriminister Tõnis Lukas.

«Jüri Ratas, kes on olnud Keskerakonnas senise koalitsiooni toetaja, ei saanud enam jätkata. See on siiski selge,» ütles Lukas. «Teistpidi on see Reformierakonnale püünis. Praegu on Keskerakonnaga valitsuse tegemine kindlasti ka mainerisk.»

Tartu Postimehele avaldas Isamaa erakonda kuuluv Lukas oma plaanide kohta, et kuivõrd ta riigikogusse naasta ei saa, sest on kohast loobud, vaatab ta Tartu kohaliku poliitika poole. 

«Riigikokku tagasiteed ei ole, kohast loobumine toona oli isiklik otsus juhtida edasi Tartu kutsehariduskeskust,» rääkis Lukas. «Kui mõni uks sulgub, avaneb mõni teine. Nendes valikutes, mida veel, tõsi, ju ei ole, aga kui ma neid kaalun, on ka kindlasti poliitika. Toompeal lähevad asjad omasoodu, seal ma palju kaasa rääkida ei saa, see annab võimaluse pühenduda Tartule. Küll arvan, et kultuuriministri positsioonilt tulevase Euroopa kultuuripealinna linnapeaks tulek, muidugi, kui valijad seda toetaksid, oleks täitsa loogiline samm.»

Lukas on olnud valitud Tartu linnapeaks 25 aastat tagasi, 1996. aastal. 

Pikemat usutlust Tõnis Lukasega saab lugeda Tartu Postimehest homme.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles