Külm, aga ilus: Tartu suusarajad ja uisuplatsid ootavad

Tartu Postimees
Copy

Kraadiklaas on langenud 20 külmapügalani, aga sellest hoolimata kihab elu Tähtvere suusaradadel, kus on viimastel päevadel tehtud suuri pingutusi, et kunstlumest suusaradu tuleks kokku kolm kilomeetrit.

Lund on lisaks saanud sprindiring ja ka ovaal selle ümber, kus on nüüd kogu ulatuses klassikajäljed.  Paksu lume all on täna õhtuks ka Lauri ring, mille jõepoolne ots oli veel nädala hakul üsna mullasegune. Töö, tõsi, oli pooleli.

Tähtvere spordipargi haldusjuht Marti Viilu ütles, et kui need rajad viimistletud, algab dendropargi raja esimese kilomeetri lumega katmine.

Samas on Tartus nüüd ka muid hooldatud suusaradu. Ihaste tammikus 900 meetrit, Anne kanali ääres 2,7 kilomeetrit ja Maarjamõisa väljal Ravila tänava ääres 1,8 kilomeetrit.

Rajameister Marti Viilu ütles, et Annelinnas raja pikendamine Ihaste suunas Sõpruse silla alt läbi praegu võimalik pole, sest silla all pole lund ja lahendamata on ka kergliiklustee ületamise küsimus. Ka läheb märkmetesse kirja, et seal kandis tuleb suvel pöörata tulevaste raja asukohtade ettevalmistusele suuremat tähelepanu.

Lisaks suusaradadele on linnas ka uisulaenutusega liuväljad Raekoja platsil, laululaval ja Tamme staadionil. Heade jääolude korral loodab linn rajada uisuraja ka Anne kanalile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles