Ettevõtja Priit Salumaa: Välistalendid tuleb Eestisse meelitada

Armas Riives
, ajakirjanik
Copy
Tartu tarkvara­arendaja ja ette­võtja Priit Salumaa peab end patrioodiks, nii et oma mühinal kasvavat ette­võtet Moon­cascade ta kodumaalt välja ei vii, vaid palkab kalli raha eest hoopis välistööjõudu Eestisse.
Tartu tarkvara­arendaja ja ette­võtja Priit Salumaa peab end patrioodiks, nii et oma mühinal kasvavat ette­võtet Moon­cascade ta kodumaalt välja ei vii, vaid palkab kalli raha eest hoopis välistööjõudu Eestisse. Foto: Sille Annuk

Kevadel pani koroonapandeemia põntsu ka tartlase Priit Salumaa (40) tarkvaraarendusfirmale Mooncas­cade, kuid suvega tuli ettevõte kriisist välja ja aasta lõpus tegi kõigi aegade kasumi rekordi. Et mühinal kasvavale firmale kodumaal töökäsi enam ei jätku, palgatakse välistööjõudu, sellele aga tahab riik pidurit tõmmata.

Heal spetsialistil on mujal rohkem võimalusi töötada kui Eestis – ükski välismaalane ei pressi end Eestisse, vaid nad tuleb üles otsida ja siia meelitada, sõnab Salumaa ja loodab, et riigipead mõistavad seda.

Priit Salumaa, teil on olnud koroonaajal kaks last kodus distantsõppel. Mida oleme sellest sunnitud digiteerimisest õppinud, kas hariduses on näha muutusi?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles