Tartumaale lisandus 25 positiivse koroonaproovi tulemust

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
TÜ Kliinikumis vajas üheksandal jaanuaril ravi 59 koroonaviirushaiget patsienti, neist 14 on intensiivraviosakonnas.
TÜ Kliinikumis vajas üheksandal jaanuaril ravi 59 koroonaviirushaiget patsienti, neist 14 on intensiivraviosakonnas. Foto: TÜ Kliinikum

Möödunud ööpäevaga tehti Eestis 5348 koroonaproovi, millest positiivsed olid 556. Suri kaheksa koroonaviirusega nakatunud inimest. Positiivsete analüüsitulemuste osakaal oli seega ligi 10,4 protsenti.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid proovitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 263 inimesel. 206 uutest Harjumaa haigusjuhtudest on Tallinnas.

Ida-Virumaale lisandus 118, Pärnumaale 33, Lääne-Virumaale 31, Tartumaale 25 ja Viljandimaale 16 positiivset tulemust.

Valgamaale tuli juurde 12, Võru- ja Põlvamaale üheksa, Järvamaale kaheksa nakkusjuhtu. Lääne- ja Saaremaale kuus, Jõgevamaale neli, Hiiumaale kolm juhtu ning Raplamaale üks uus nakkusjuht.

12 positiivse analüüsitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Suri kaheksa inimest

Suri kaheksa koroonaviirusega nakatunud inimest. Kokku on Eestis alates pandeemia algusest surnud koroonaviiruse tõttu 278 inimest.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 606,63 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud proovide koguarvust on 13 protsenti.

Ööpäeva jooksul avati haiglates uusi COVID-19 haigusjuhtumeid kokku 34, haiglaravi vajab 384 patsienti. Ööpäev varem oli haiglaravil 11 patsienti rohkem.

Juhitaval hingamisel on 28 ja intensiivravil 42 patsienti; ööpäev varem olid vastavad arvud 28 ja 44.

384 patsiendist, kes Eestis praegu haiglaravi vajavad, on Tartu ülikooli kliinikumis 59 patsienti, neist 14 intensiivravi osakonnas.

Enam kui 10 000 esimese doosiga vaktsineerituid

Eestis on COVID-19 vastu vaktsineeritud 10 197 inimest, ööpäevaga lisandus 2224 vaktsineerimist.

Vaktsineerimis jätkatakse sel nädalavahetusel. Esmaspäevaks on tervishoiuasutused juba teinud terviseametile vaktsiinitellimusi 5345 vaktsiinidoosi ulatuses, mida kasutatakse põhiosas järgmise nädala esimeste päevade jooksul.

Esmaspäeval, 11. jaanuaril jõuab praeguse info kohaselt Eestisse järgmine Pfizer/BioNTech Comirnaty vaktsiini tarne (9750 doosi) ja kolmapäeval, 13. jaanuaril COVID-19 Vaccine Moderna vaktsiini tarne (1200 doosi).

Otse Postimehest: Tanel Kiik.
Otse Postimehest: Tanel Kiik. Foto: Remo Tõnismäe/Postimees

Sotsiaalministri Tanel Kiige sõnul on nüüdseks esimese doosiga vaktsineeritud valdav osa perearstikeskuste töötajatest, ligi 30 protsenti haiglate töötajatest ning ka esimeste hooldekodude elanikud ja töötajad.

«Järgmiste nädalate prioriteet on hooldekodude töötajate ja elanike ning haiglate õendushooldusosakondade patsientide vaktsineerimine, kuna nakatumise korral on nendel inimestel väga kõrge risk vajada haiglaravi,» ütles Tanel Kiik.

Samuti jätkub tervishoiutöötajate vaktsineerimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles