Arstid: ühest vaktsiinipudelist saab ettenähtud viie doosi asemel enamasti kuus (1)

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Koroonavaktsiin vajab säilitamiseks eritingimusi. Väga külmadel temperatuuridel hoitavad vaktsiinipudelid tuleb enne kasutamist sügavkülmast tavatemperatuuri võtta, nende sisu lahjendada ja süstaldesse doseerida. Reegleid järgides peaks jaguma ühest pudelist viieks vaktsiinidoosiks, aga elu näitab, et enamasti jätkub ka kuuendaks.
Koroonavaktsiin vajab säilitamiseks eritingimusi. Väga külmadel temperatuuridel hoitavad vaktsiinipudelid tuleb enne kasutamist sügavkülmast tavatemperatuuri võtta, nende sisu lahjendada ja süstaldesse doseerida. Reegleid järgides peaks jaguma ühest pudelist viieks vaktsiinidoosiks, aga elu näitab, et enamasti jätkub ka kuuendaks. Foto: Sander Ilvest

Eestisse jõudnud koroonavaktsiini esimesest saadetisest on lisaks Tartu ülikooli kliinikumile osa saanud ka neli Tartu perearstikeskust, sealhulgas Ülikooli perearstikeskuse, Tartu kesklinna perearstikeskuse, Tasku meditsiinikeskuse ning Annelinna tervisekeskuse perearstid ja -õed.

Eesti perearstide seltsi juhatuse liikme ja Ülikooli perearstikeskuse doktor Ruth Kalda sõnul planeerisid nad oma perearstikeskuses koroonaviiruse vastu vaktsineerimise päevadeks 30. ja 31. detsembri ning jõudsid ära vaktsineerida 98 inimest.

Ei lasta kaotsi

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles